Procitao. ali kako si sam napisao to je izrazito subjektivan stav jednog covjeka. 
znaci procitao si taj clanak, i sta te u njemu nije nista zaintrigiralo vezano za skrlet? ti i dalje mislis da je situacija divna i bajna i da ce i tako ostati i dalje..?
ali Suhi je covjek koji izrazito dobro poznaje domacu i vanjsku vinsku scenu, vinare, biznis i kretanja na trzistu i njemu ne mozes muljati..
on zna sto je uistinu dobro i sto moze eventualno imati kakvu-takvu produ vani i kod nas ali i ono sto uopce nije vrijedno spomena..
ono sto je meni bilo dobro postavljeno pitanje s njegove strane je to sto kaze da se u klonsku selekciju skrleta utuklo par milijuna kuna i 12 godina rada, pokusa i zajebancija od nekoliko institucija i sada se tek stvorila odredena kolicina trzisno zanimljivih cijepova..
daj mi reci, tko ce u buducnosti saditi skrlet i gdje? moslavci, slavonci, kinezi ili netko peti?
nakon svih ulupanih kuna, truda, rada i vremena da bi uopce dobili "kvalitetne" klonove skrleta daj mi reci ko ce ih posaditi i u kojoj kolicini?
trenutno u RH ima oko 60ak ha pod skrletom sa kzp-om, naravno, gotovo sve u moslavini a procjene su da ga ima maksimalno oko 100 ha.
koliko sam ja upoznat sa situacijom Miklauzic vise sigurno nece saditi, Trdenic takoder, Miksa je isto tu negdje da ima dosta vinograda a i buducnost proizvodnje vina bas i ne izgleda najbolje.. znaci prakticki se napravilo nesto sto je gotovo osudeno na propast.
ti sam ionako kazes da ti je skrlet shit sorta i da se uopce ne zelis njemu posvetiti. koliko se sjecam, nemas ga cak niti zasticenog..?
koji su dometi skrleta, da bude polujeftinjak gemist vino za 15 kn ili treba mozda pokusati raditi drugacije, kako Suhi kaze, i u vinogradu i u podrumu..!?
poanta svega je da treba promjeniti pristup i filozofiju, pokusati izvuci iz skrleta nesto drugo jer ovako je ocigledno da nejde.
sa novim klonovima ce vinari i dalje raditi sve isto, i u vinogradu a i u podrumu. i cemu je onda sav taj trud bio, da se opet radi po starome? pa za to nam onda nisu niti trebali "super" klonovi..