VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 00:14:47

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Vino koje želim preporučiti
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 81 Dolje Ispis
Autor Tema: Vino koje želim preporučiti  (Posjeta: 629482 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #420 na: 24 Siječnja, 2010, 01:45:19 »

korak - rajnski rizling 06, kasna berba, vrh, suho, 12,9% - pio sam ovo vino jos prije oko 2 godine pa sam jednu butelju pustio da malo odlezi jer dobar rizling treba malo vremena u boci. boja zuckasto zelenkasta, fino bistro. miris dobar, vinski, donekle slozen i plemenit ali mi ne odaje miris vrhunskog rizlinga pogotovo kasnije berbe.. vise me vuce na neku kupazu losijeg sauvignona jer ima herbalnih niti i nesto bijelog cvijeca ali vino je izrazito cisto i jako dobro odradeno u tehnickom smislu, to se kuzi. okus ok, makar opet ne odaje karakteristike rizlinga, ima dobre ali ne i sjajne kiseline, slasno je i mislim da nije skroz suho, blago je mineralno i lijepo se pije ali definitivno nije u rangu ostalih korakovih vina i niti blizu najboljih rizlinga.. 7/10
Evidentirano

Tuzuki
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #421 na: 24 Siječnja, 2010, 12:50:18 »

@ Ivan

Nije problem za dofurati vino iz dežele, idem u slo jednom najmanje mjesečno, a po ljetu dosta često, uglavnom vikendom u alpe.

A vinograd poznajem iz hobija, naravno da je vinogradarstvo nije jednostavno, ništa nije, svejdno mislim da je ipak najteža dio priče prodaja vina. A tek kad uđemu u EU. No vino me jako zanima.

Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #422 na: 24 Siječnja, 2010, 18:08:25 »

prosli tjedan kontaktiram firmu AMEC distribucija koja je uvoznik i predstavnik slovenskih vinara - movie, simcica, scureka, htio sam uzeti par butelja od movie i simcica. nakon par dana zena posalje cjenik, kao prvo nemaju pola toga iz njihove ponude i gotovo nijedno vino koje sam kusao na njihovom standu u esplanadi a drugo, cijene su im visoke do bola! serija opoka od simcica jer iznimno limitirana i ima svega par tisuca boca od rebule, chardonnaya i sauvignona, jedna butelja je ravno 461 kn sa pdv-om!? reko znam da je vino iznimno rijetko i skupo ali opet skoro 500 kn ne dam nikako. jeftinije bi me doslo da odem kod njega u sloveniju i kupim iz podruma gdje kosta oko 30ak eura a preko njihove zbilja odlicne online shop stranice kosta 36 eura samo papci ne dostavljaju u RH. a i ponuda im je mnogo bogatija nego kod AMEC-a pa sam eventualno razmisljao u tom smjeru.. evo stranice i cijena, jeftiniji su od naseg AMEC-a 50ak %:

http://www.evino.si/?c=search&term=movia

http://www.evino.si/?c=search&term=++Marjan+Sim%E8i%E8
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #423 na: 25 Siječnja, 2010, 13:37:15 »

Čotar Branko, malvazija 2004, puno, masno, tjelesno, ludo aromatično, iskače kruška, okus dugo ostaje, boja zlatna, zlatna, najbolja malvazija koju sam koštal,
Čotar Branko. dražna belo, kupaža, 2004, tjelesno, prevladavaju sekundarne arome, boja zlatna, čak do narančaste, osjeća se oksidativna nota, jako mi se dopalo,

vezano uz Cotara, jedan tekst iz Lidera..

http://limun.hr/afterwork/main.aspx?id=161588
Evidentirano

Tuzuki
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #424 na: 25 Siječnja, 2010, 18:22:19 »

Čital, čital, trebalo bi posetiti vipavsku dolinu.  ;D

nego Ivane, jesi li probal vina od Mlečnika, on je prvi u deželi naukoval (k)od Gravnera?

Prije nek idem u sloveniju ti pošaljem pm, pa se izdogovaramo za vina.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #425 na: 25 Siječnja, 2010, 18:28:38 »

Čital, čital, trebalo bi posetiti vipavsku dolinu.  ;D

nego Ivane, jesi li probal vina od Mlečnika, on je prvi u deželi naukoval (k)od Gravnera?

Prije nek idem u sloveniju ti pošaljem pm, pa se izdogovaramo za vina.

nazalost nisam probao nista od Mlecnika ali znam da je dobar. njegovih vina mislim da niti nema u RH.. ???
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #426 na: 25 Siječnja, 2010, 20:25:21 »

scurek - chardonnay 06, kv, suho, 13,5% - ( + 8 )

opet otvorena ista berba u nedjelju za rucak i opet se pokazao kao jako jako dobro vino, izuzetno kvalitetan i zreliji tipican slovenski chardonnay! ;)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #427 na: 25 Siječnja, 2010, 21:04:54 »

Pitanje : po čemu je tipičan slovenski chardonnay u odnosu recimo na naš?
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #428 na: 26 Siječnja, 2010, 00:31:18 »

Pitanje : po čemu je tipičan slovenski chardonnay u odnosu recimo na naš?

meni sva slovenska vina, narocito ona iz goriskih brda, imaju poseban stih, jednu posebnu notu mineralnosti i punocui okusa, pogotovo kod boljih vinara i kod boljih vina, tj. iskazuju karakteristike tog specificnog terroira koji se naravno razlikuje od nasega u mnogo segmenata. ako si pio par boljih chardonnaya iz goriskih brda onda znas o cemu pricam jer ovako napamet je tesko to objasniti. nije isto da li je chardonnay proizveden u medimurju, kutjevu ili istri, svaki ima svoje specificnosti u odnosu na (mikro)klimatske faktore. ali meni eto taj "touch" goriskih brda izuzetno pase.. 8)
Evidentirano

vinopija
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #429 na: 26 Siječnja, 2010, 12:11:42 »

Brda su nenadmašna  ;)  Što kažete na Ščurekovu Staru Brajdu? Jakončićevu Carolinu? Klinec-a? Osobito crna... Jasno, ništa nabavljivo u RH...
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #430 na: 26 Siječnja, 2010, 13:46:27 »

Brda su nenadmašna  ;)  Što kažete na Ščurekovu Staru Brajdu? Jasno, ništa nabavljivo u RH...

jasno, nisam je jos probao jer je nema kod nas za kupiti nazalost.. ::)
Evidentirano

Moslavac
Novak
**

Zagreb-Štakorovec-Dubrava

Email
« Odgovor #431 na: 26 Siječnja, 2010, 14:07:01 »

jasno, nisam je jos probao jer je nema kod nas za kupiti nazalost.. ::)

Probao sam u Esplanadi... nisam baš oduševljen, previše mi dominira drvo...vino je kompleksno, ali i nekako umorno. Vjerojatno mi još (ili barem ja) nismo spremni na takva vina.
Evidentirano

Zbog nje su me na sud dali
u okove bacili
a sad tuđe
nebo gledam
sanjam svoju ledinu
al ne dajem,ne prodajem
ljubav moju jedinu

www.e-vinarstvo.com
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #432 na: 26 Siječnja, 2010, 14:22:36 »

Probao sam u Esplanadi... nisam baš oduševljen, previše mi dominira drvo...vino je kompleksno, ali i nekako umorno. Vjerojatno mi još (ili barem ja) nismo spremni na takva vina.

to su vina za dozrijevanje, tako su i radena. to nisu jednostavna i obicna vina vec kupaze i one su spice vinarevog opusa.. treba je zaboraviti na nekoliko godina u boci pa tek onda probati.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #433 na: 26 Siječnja, 2010, 15:08:05 »

Hmm, ja vjerojatno neam toliko razvijen osjet okusa i mirisa da mogu sve zive okuse i mirise razdvojiti. Ipak se uzdam u pamcenje i metodu komparacije, tako jedino mogu kusati i procijeniti vina. Zato se veselim slijedecem okupljanju forumasa da malo zajedno kusamo razno razna vina. ;)
Evidentirano

vinopija
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #434 na: 26 Siječnja, 2010, 16:03:01 »

Zapravo, "Moslavac" je Staru Brajdu jako lijepo opisao za nekoga tko "nije spreman za takva vina" ili mu jednostavno ne leže. Ili ste ga pogrešno sparili s krivom klopom što niti u Esplanadi ne bi bilo nemoguće ;-) Kod nas sam Staru Brajdu primjetio jedino u Dopolavoru na Učkoj, a sad me baš zanima ako znate koliko je koštala u Esplanadi. Inače je to meni jedno od najdražih vina jer posjeduje kvalitetu vina Starog Svijeta, terroir koji se osjeti i koji je specifičan, kompleksno vino po meni usporedivo tek s boljim predstavnicima Španjolske Ribere del Duero. Inače je kupaža različitih ne samo omjera već i sorti iz godine u godinu. Uglavnom, u bilo kakvoj maloprodaji, ništa od toga na moju žalost.
Evidentirano
 Str: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 81 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!