preporucam casopis svijet u casi! uvijek ima zanimljivih tema i poucno je....na svakom kiosku je dostupan, cijena 30 kn
kupujem ga i citam vec 5-6 godina ali svakim brojem sve manje nalazim dobrih tema koje me zanimaju i mislim da malo padaju u kvaliteti.. 50% casopisa je vezano za plavac i za dalmaciju, wtf!?
bio sam prije nekih 2 mjeseca kod njih u uredu u zagrebu i baš im prigovorio zbog toga...rekli su da kao oni prezentiraju plavac mali kao vino hrvatske i baš zato njemu posvećuju najviše pažnje...rekao sam im nek onda naprave poseban časopis "plavac mali", a na to me gospodin braco uputio ka suhadolniku...
i kaj je onda bilo, jel si otisao? i fora mi je to sad u ovom novom broju raspisali se o autohtonim sortama Hrvatske i nabrojali neke sorte koje postoje valjda samo jos u par starih trsova a od skrleta ni jednog jedinog slova!? nisam mogo vjerovat.. koji papci! prije si mogao procitat detaljnije o vinogradarstvu pojedinog proizvodaca, sjecam se price o Krauthakeru na 10ak stranica, kako radi, razmaci sadnje, podloge, prinosi, mehanizacija, obrada, berba, zastita, gnojenje.. sve zivo objasnjeno! danas toga nema, samo pisu o nekim polubezveznim sajmovima i naravno, o plavcu malom..
imam molbu za znalce o vinu.ak moze da mi neko ko se kuzi napise razliku izmedu sardnea i rajnskog rizlinga,mislim na vino.tu me kljukaju u mozak da je rizling kralj vina a da je sardone tam negdje pri dnu.pa ja sad ne znam otkud su to zvadili ,pa mi treba neki argument s kojim bum se mogel borit protiv toga.PLIZ!!
imam molbu za znalce o vinu.ak moze da mi neko ko se kuzi napise razliku izmedu sarodnea i rajnskog rizlinga,mislim na vino.tu me kljukaju u mozak da je rizling kralj vina a da je sardone tam negdje pri dnu.pa ja sad ne znam otkud su to zvadili ,pa mi treba neki argument s kojim bum se mogel borit protiv toga.PLIZ!!
ak moze da mi neko ko se kuzi napise razliku izmedu sarodnea i rajnskog rizlinga,mislim na vino