Prvo dva uzorka mogu biti puno toga, a treći uzorak bi mogao biti dugo macerirani chardonnay (više od 20 dana) i to bez kontrolirane temperature, ali može biti i neka druga sorta.Sve su ti u principu nagađanja, ali eto..
Drugi vinograd. Obzirom na onu da se vina rade u vinogradu, a ne u podrumu.
nitko do sada jos nije TOCNO pogodio osim Nenada (Vinopije) koji je preko maila sve tocno pogodio od prve..
pa mislim da je to sasvim ocito ali malo detalja kolega.. koja sorta, koja godina (mozda nije sve ista..), koliko dugo na maceraciji..?
Malo mi je bezveze pogađati vino prema boji koja se vidi na slici. Na taj način se ne može nikako pogoditi sorta, niti dužina maceracije sve su to samo pvršna nagađanja. Kad bi svatko to vino imao pred nosom i kušao ga tada bi sigurno dobio par točnih odgovora. Nisam nikada probao nešto takvo kao ni većina hobista na ovom forumu. Ali to ne znači da nebi, nikad se nezna možda bi mi se dopalo makar obožavam sviježa aromatična vina.
paaaaaaaa tko poznaje približno ivanov rad može dosta toga zaključiti....... ;)jer moja i tvoja vina nemamo gdje probati osim kod nas u podrumu
sortu mogu samo nagadjat, ovako nema sanse da prepoznam da je Skrlet ?#??# ovo zadnje je odavrijelo na bobicama i takvo stajalo od prosle godine :-)prvo i drugo se razlikuju po duzini maceracije i ovogodisnja su vina.Pozdrav.
Ono prvo je Škrlet-brza prerada,ono drugo je Škrlet maceriran,a ono treće je Škrlet oksidiran.
hehe...nema li u trećoj čaši osim škrleta udio frankovke ili crnog pinota?
hehe, vidim da niti ne znas kako izgleda oksidirano vino.. uglavnom je tamnijih smeckastih nijansi dok je ovo daleko od oksidiranog!