danas sam sredjivao malo vinograd, sutra treba da ga prskam drugi put posle cvetanja.primjetio sam na bobicama koje su velicine 7 mm otprilike neke crne tackice koje se mogu obrisati prstom.neznam sta bi to moglo da bude???posle cveta sam prskao Ridomil mz 68wp+ Stroby +Ronilan.sutra treba da prskam ponovo neznam cim.mislio sam ponovo Ridomil ili Mikal + Talendo ili Falconhvala
Ove crne točkice ti mogu biti ili početak pepelnice na grozdu ili palež od sumpora ili nekog drugog sredstva.Ja ipak mislim da je pepelnica,ako ti je često bilo vlažno vrijeme. Za svaki slučaj preporučio bi da ideš s Ridomilom + Falcon + Ronilan
Quote from: Razor on 14 Lipnja, 2007, 12:07:49Ove crne točkice ti mogu biti ili početak pepelnice na grozdu ili palež od sumpora ili nekog drugog sredstva.Ja ipak mislim da je pepelnica,ako ti je često bilo vlažno vrijeme. Za svaki slučaj preporučio bi da ideš s Ridomilom + Falcon + RonilanVidio sam i ja par pikica na jednom grozdu i može se sa noktom skinut,znači početak pepelnice? Vlage je bilo napretek,palež mi nije sigurno jer sumpor nisam koristio,a i sutra špricam,nema veze par pikica,nego,Razor,na kraju sam uzeo Sabithane protiv pepelnice,sutra bude jako vruće,u trgovini su mi rekli da uz njega ne ide sumpor,a uz Falcon da,a i lani sam ga koristio solo.Daj mi Razor samo jedno objasni jer gledao sam opet tvoju podjelu u triazolima su Folicur,Tilt,ali i Falcon i Sabithane di je caka s tim sumporom?
eto, ja sam jučer pošprical Ridomil + Cantus. razor mi je savjetovao Collis umjesto Cantusa, ali nisam ga našao. nadam se da bude dobro.vidio sam i ja crne točkice na jagodicama, ali rijetko, na dva tri grozda.poštucal sam iznad zadnje žice, i sad je trsje ko curica.
Quote from: INGI on 15 Lipnja, 2007, 07:01:29eto, ja sam jučer pošprical Ridomil + Cantus. razor mi je savjetovao Collis umjesto Cantusa, ali nisam ga našao. nadam se da bude dobro.vidio sam i ja crne točkice na jagodicama, ali rijetko, na dva tri grozda.poštucal sam iznad zadnje žice, i sad je trsje ko curica.Dobro je i to, bez brige, oba dva preparata su dobra, nećeš pogriješiti!
Ja bi išao s bakrenima preparatima od oko 15.07, tak su nekako moja iskustva. Izgledne su vrućine idući tjedan, kiša ne bi tribalo bit, peronospore također. Jedino će možda pepelnica bit aktivna.
Ako ga inače trošite kao normalno sredstvo, više ne smeta i može se koristiti. Samo nemojte pretjerivati.