Tu negdje, ali to je ugrubo. Ako je dodan vit. C u nekakvoj normalnoj količini po preporuci, on zauzima 10-15mg/L, a dalje iznad toga bi trebao biti slobodni sumpor. To je samo orjentacioni podatak. Naravno, uvijek probati vino. Neki put uopće ne trebam mjeriti vlastito vino, odmah skužim da je počelo lagano oksidirati.
Probao sam vina s visokim udjelom vitamina c, organoleptici dodaju finu slatkastu aureolu na usnama
Sta si dodavao? I hoces reci da si dodao 7g/100l c vitamina ili? Ne kuzim zakaj bi se kiseline tako drasticno mijenjale, a kazu da je 7g/l donja granica doziranja c vitamina.
Pa Razor je napisao da je gornaj 15g/100 l, a jos je Quercus napisao da je okvirna dozacija od 7 do 10g/100 l
oprobao prije par dana, kupio u dm-u vit c i u plastičnu bocu od 1,5 litara dodao jednu mjericu (piše da je to oko 135 mg) što onda daje 90 mg/l doddanog vit c. u početku mi se činilo da je porasla kiselost, nakon par dana vino je po okusu i mirisu dobro a boja mu je bolja i postojanija.e sad me zanima,koliko će proći vremena da vit c u vinu oksidira i može li se opet dodati neka određena količina
C vit nije konzervans. Odličan je antioksidans Mora biti nešto slobodnog SO2 u vinu.