Pa po cemu moze covjek prepoznati da je vino oksidirnao. Kakav okus i boju ima tipicno oksidirano vino?
Sinoć sam bio u podrumu i stavio sam 5g.redoxa kako mi je Ivan rekao.Kad sam došao kući stavio sam u jednu čašu vino i baš sam sad gledao,boja je još ista nije se nimalo promjenila-potamnila,mada je tek 12 sati.Ostaviću još pa ču vidjet što če biti.Nema miris koji Ivan spominje.
Da sumpor bi svakak stavio jer se spremam uskoro pretakat,jedino što me mučilo da je dugo vrelo pa sam najviše radi toga nosio na analizu da vidim dal je provrelo do kraja.Inače ja sam izmjerio 20 sumpor,znači malo više nego oni.
Za to su ti najbolje plastične flaše s navojnim čepom od soka ili mineralne. Trebalo bi netko da proba to tvoje vino od iskusnijih, da se odredi količina i način sumporenja.Redox je totalno glupo ime. Kad se pogleda sastav, 10 g sadrži 4,5g vinobrana i 5g vitamina C na 100 litara šta se može i svaki posebno staviti.S obzirom na rezultate analize ( 17,5 mg/L ) dodao bi još za 10 mg/L slobodnog SO2.Napravite test. Ostavite vino u čaši jedno tjedan dana, do promjene boje. Onda probajte, pa ćete saznati.