Ovo što Enjingi priča je apsolutna istina...Čisto jedan primjer koji i on ovdje spominje...radili smo analizu na zavodu sa sauvignon '09 u trećem mjesecu ako bi ga mogli pustiti u promet, onda smo u sedmom mjesecu imali naruđbu iz inozemstva za to vino, i to malu naruđbu od 20 kartona. Budući da je prošlo više od 3 mjeseca od analize (a prošlo je niti 4 mjeseca), trebali smo tu istu analizu ponavljati, a svi znamo koliko jedna analiza na zavodu košta. U ovom slučaju smo mi praktički dali 10% državi, a ja vas pitam za što? I pazite dalje situaciju, sad da vam dođe opet u 11 mjesecu dođe naruđba za to isto vino, vi postupak opet morate ponavljati...koja smo mi banana država.
daj ako nije problem da ne tražim ....koliko košta , kako to ide i sl...koliko butelja...malo navedi cijene i postupak....jer ne znamo svi nebuš valjda sad rekao da ak ne znemo ,da ni ova tema nije za nas male... Inače što se kontrole tiče to bi bilo uredu raditi-provjeravati samo ako nije preskupo, jer onda stvarno opterećuje, ali radi kontrole bi velim bilo ok.
Jel rade samo kemijsku ili ponovo i organolepticku?
Recimo da troškovi te jedne analize idu do 1000 kuna kad sve izbrojiš. Šalju se 4 butelje...
Je, vise je...
prvo stavi kvasce i kad se zalaufa četvrti peti dan počni dodavati šećer i hranu , raspodijeloi to na 5 puta i svaki drugi treći dan.Nemoj se ništa ćuditi za slador neki moji su narućili iz iloka isto graševinu i rekli su im ba je grožđe 18 boboa a kad se sve to isprešalo i otaložilo mošt je imao niti 14, i da brano prije 5 dana