Nema greske. Svatko radi kako misli da je najbolje.Netko pretace nakon 7 dana, netko nakon mjesec, a netko nakon 2 mjeseca.Ja ovaj svoj rajnski moram pretocit jer je krenuo na talogu jer mi je grozdje bilo dosta trulo. Drugi rajnski imam u inoxu od 1100l i njega ne planiram jos pretakati-20mg je mozda premalo, ja bi povecao na 30-35 pa onda pretocio bez obzira na temp.
Zato što nisi ništa ni dobio, upravo si te taloge trebao dizati i miješati da iz njih izvučeš još nešto arome
kipjelo je na 228-ci, kipjelo je uz hlađenje(15 stupnjeva)vino je jako jako aromatično, možda i prearomatično...
Ljudi jel moguće na kiselina tijekom vrenja padne sa 9 na 7,5 !?Išel sam pretakat i gledam bačvu iznutra, ono uhvatilo se berse ko da drvenu poslje cjele zime.Dobro da je polirana pa je miniwash sredil stvar. Al reko idem mjerit, baš da vidim kolko je pala.Kad ono 7,5. A bila je 9 prije vrenja. Jesam ja kaj zaje... u mjerenju ili je to moguće? Ak padne još malo prek zime, super bu!
evo za vikend najavljuju juzinu, suporen prije 5 dana. Da li cekati sljedeci vikend 6.11 (nemam prilike pretocit u tjednu) ili pretocit unatoc juzini?hvala i pozdrav.