Ja sam jučer pretočio vino, prije 12 dana ubacio sam pyrovin i bistrila. Graševina se u gornjem dijeu solidno izbistrila a mješavine nešto slabije. Izmjerio sam slobodni S02 i stavio na 30 mg. Kakva su vaša iskustva?
Evo jučer sam probao vina i čini mi se da će biti lagana, voćnih aroma i bukea sa manje alkohola no prošle godine. Dobro je za sada, polagano se bistri iako kažu da bistrila ne djeluju dobro na niskim temperaturama, ja sam za sada skroz zadovoljan, sve je pod kontrolom!
pošto sam malvaziju pretočil pri prvoj natruhi na sumporovodik, sad me lagano i paranoja loviza zbog ovih 700litara u 2 inoxice u istom podrumu..za sad su potpuno zdrava i bez mirisa na gornju i donju pipu, zračnim testom ne mijenjaju boju i uzeto sa donje pipe nakon par dana se uredno istaloži na dno čaše, sumpor 30mg/l određeno setom od Kriegera...vrlo je vjetrovito ovih dana, toplo, temp u podrumu oko 12 stupnjeva...a koliko vidim po prognozi zahladit bitno neće...pretakat ili ne - ili riskirat H2s pa pretočit na siluInače, preševina i isprešani talog mi imaju bolja i kompleksnija organoleptička svojstva od samotoka i za nijansu jaču boju (laički ocjenjeno)
vinobran +bistrilo inače ti bude oksidiralo