Sredstva s kazeinom se više ne proizvode, mogu se naći stare zalihe, kazein izaziva alergije.
Dali bi mi mogli objasniti dobre i loše strane kazeina..? Dali je kazein i K-kazeinat ista stvar
Šta bi po vašem mišljenju bila greška?
Boja ti je uredu.Nemoj se zamarati ako je malo tamnije.Bitno da nije oksidiralo...
Sredstva s kazeinom se više ne proizvode, mogu se naći stare zalihe, kazein izaziva alergije.Podrumar, ta vina smo kušali na druženju kod Mušketira? Velka razlika u onom što vidim, ostalo ne mogu komentirat, osim da je već onda manjkalo svježine.
Da kušali ste, Graševina se nije promjenila ni u boji ni u mirisu, ali chardonnay je iz malo tamnije boje sada podrimio i smeđkasti ton, a i miris se nekak promjenio na njemu, morat ču to popraviti sa bistrilima.
Nazovi zastupnika SIHE za RH pa će ti objasniti.
Ne znam kako može ova boja biti u redu. Dosta ljudi čita forum,može se stvoriti drukčiji dojam pogotovo što ova izjava dolazi od iskusnijeg vinara.
Ne vidm što je tu loše napisano.Iz tih slika je teško nešto ozbiljnije zakljućiti.Također to smo vino kušali i na prošlom okupljanju i što se tiće bioje bilo je korektno.Ako je vino malo tamnije boje u ovoj fazi ne znači da je to mana.Možda se npr.samo lošije bistri....To je moje mišljenje,ne znaći da sam u pravu.Najbolje da ćovjek angažira nekog dobrog enologa ili možda ti imaš siguran i točan odgovor na temelju slike i bez da si to vidio i kušao.
Hmh! Ako je vino u ovoj fazi tamnije znaci da ga je zahvatila oksidacija u nekom trenutku prerade/odlezavanja. Boja i bistroca nisu sinonimi