Dal su sad one silne kiše razvodnjile i arome ko i šećere ostaje pitanje.
Samo da se na gore postavljeno pitanje. Bačva je plastična (plastičan lajt) za vino i nije imala prije nikakav strani miris. Možda sam bio griješio što sam mošt odma otočio sa tropa i stavio ga u tu bačvu da vrije. Nije bilo sortno grožđe nego Izabela, Seksarda i ono sa sitnim bobicama- kod mene ga zovu Dalmatinac. Nije mi to da ga baš moram sačuvati onako za glavu, ali opet mi ga šteta baciti kad je već toliko dozorilo na brajdi. Inače sam ga pretočio prije 4 dana i da li mu sada opet moram stavljati vinobran unutra. Inače mi je to vino prijašnjih godina imalo lijep miris po grožđu kad sam znao natočiti u čašu, a sada toga nema. Hvala Vam unaprijed na pomoći.
POMoć.......kako odstraniti miris drveta iz vina
eh,to i mene zanima...sutra pretaćemo kod šogora,al vino je otišlu u PM.Čista hrastovina po mirisu,okusu i boji..čisto sranje,no je njemu jako fino,a i punicu sam uvrijedil kad sam rekel da brenku treba zahititi jer kvari vino.Jbg. šogor se priženil pa nema pravo glasa,al da mi baba gospodari pri vinu,e to si pa IPAK NE BI DOZVOLIL!
vijerojatno nije po hrastovini ako je stara bačva, već po oksidaciji, a takav miris - okus vole stari ljudi koji su se godinama navikli na to......po njima... dobro-zrelo vino.....
Zna možda netko gdje se može nabavit Anti bekster?Najbolje okolica Splita. Tražila sam na nekoliko mjesta ali nigdje nisam našla a večina nije ni znala šta je to...molim, hitno je
Problem je u tome da nemam niti grama...moram naručiti preko interneta.U međuvremenu napraviču otvoreni pretok, možda ču se rješiti toga neguodnoga mirisa. Hvala