Quote from: ZoMar on 22 Studenoga, 2006, 08:35:44Na crnom vinu koje je ostavljeno u čaši nakon desetak sati pojavljuje se bijeli tanki sloj na površini. Što je uzrok i kako se liječi?Potpitanje:Quote from: ZoMar on 22 Studenoga, 2006, 08:35:44Ja živim u Zagrebu, a majka na selu, pa ne znam miris bijelog sloja na vinu. Sloj se javlja samo na vinu u čaši nakon stajanja na zraku od desetak sati. Kad se vino ulije iz bačve na njemu nema bijelog pjenastog sloja. Da li je to nedostatak alhohola u vinu ili nešto drugo i kako se liječi?Admin
Na crnom vinu koje je ostavljeno u čaši nakon desetak sati pojavljuje se bijeli tanki sloj na površini. Što je uzrok i kako se liječi?
Ja živim u Zagrebu, a majka na selu, pa ne znam miris bijelog sloja na vinu. Sloj se javlja samo na vinu u čaši nakon stajanja na zraku od desetak sati. Kad se vino ulije iz bačve na njemu nema bijelog pjenastog sloja. Da li je to nedostatak alhohola u vinu ili nešto drugo i kako se liječi?
Molim vas pomoć,Novi sam vinogradar pa mi još neke stvari nisu na mjestu. Naime, htel sam pretočiti vino, ali kad prislonim uho na otvor na bačvi čujem još da vri, makar je to tiho, ali još uvijek radi. Kaj da sad napravim?Prosim savjet!!!
http://www.vvvforum.eu/index.php?s=68Ili pomoću aktivnog ugljena za skidanje mirisa. Dozu određuješ probom na malo. Ali, računaj da ti to skine sve arome u vinu! Vino ti više neće biti isto!
Larve u vinu ?Moze li mi neko pomoci ... u bacvi iz koje sam htio da pretocim vino primjetio sam pri povrsini neke sitne bele prutice.Kasnije kada sam procijedio vidio sam da se to mice ... izgledaju kao larve - crvici.Zna li ko o cemu se radi... da li se to vino nakone filtriranja smije piti.Pozdrav
Quote from: vojcek on 07 Listopada, 2007, 08:57:07Larve u vinu ?Moze li mi neko pomoci ... u bacvi iz koje sam htio da pretocim vino primjetio sam pri povrsini neke sitne bele prutice.Kasnije kada sam procijedio vidio sam da se to mice ... izgledaju kao larve - crvici.Zna li ko o cemu se radi... da li se to vino nakone filtriranja smije piti.PozdravDaj malo više detalja kako si radio vino, koje sorte, maceracija ili ne, što si koristio za taloženje ili uopće nisi taložio... Tek onda možeš očekivati neki odgovor.