VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 00:57:05

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinarstvo
| |-+  Vinarstvo i podrumarstvo
| | |-+  Alati i pribor u podrumarstvu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 69 Dolje Ispis
Autor Tema: Alati i pribor u podrumarstvu  (Posjeta: 544195 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #105 na: 09 Rujna, 2008, 12:05:24 »

@lee - znas onu staru, koliko para toliko muzike. mislim da sje ve ispod 500 kn za refraktometar relativno povoljno samo treba vidjeti koje sve mogucnosti ima i da li ima automatsku korekciju temperature..?? ali ako ti je i to previse, pogledaj kod Peveca, cuo sam da on ima najjeftinije.. :-\

@klinac - a da ti nama kazes neke svoje zahtjeve sto se tice podruma, konfiguraciju terena, planove u preradi, berbi.. puno stvari je gotovo nemoguce reci ovako napamet preko racunala, pogotovo kada ljudi traze organolepticko misljenje, mislim stvarno.. ali to se kud i kamo moze objasniti dok je ovo tvoje apsolutno nemoguce! to treba vidjeti na licu mjesta i onda planirati..
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #106 na: 10 Rujna, 2008, 05:58:59 »

Dobar dan svima,
ja sam novi na forumu i imam pitanje: gdje se može kupiti refraktometar za mjerenje šećera u moštu a da nije preskup.Kod nas u poljo apotekama je od 435 kuna na dalje.Dal je u Sloveniji jeftiniji?
U SLO se može naći za 26EUR,sa automatskom regulacijom temperature,takvog kakvog ćeš tu platiti 400kn
Evidentirano

INGI
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #107 na: 10 Rujna, 2008, 13:23:25 »

gde h Sloveniji?
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #108 na: 10 Rujna, 2008, 16:59:21 »

Viđeno u Kmetijskoj zadrugi Šmarje,imaju dućane Rogaška Slatina,Šmarje,Rogatec,Podčetrtek.. to je bio najjeftiniji kojeg sam vidio,naravno ima i skupljih
Evidentirano

skip
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #109 na: 10 Rujna, 2008, 18:53:55 »

dilema: bačva proizvedena 1970.g.,hrastova, prve dvije godine lijevano vino u nju, poslije toga stajala prazna u garaži zadnjih 25 godina.
pitanje? može li se iskoristiti, treba li je popravljati ili jednostavno baciti?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #110 na: 10 Rujna, 2008, 23:37:25 »

dilema: bačva proizvedena 1970.g.,hrastova, prve dvije godine lijevano vino u nju, poslije toga stajala prazna u garaži zadnjih 25 godina.
pitanje? može li se iskoristiti, treba li je popravljati ili jednostavno baciti?

naravno da je treba popraviti i obnoviti, obavezno! a nakon toga ce se vidjeti da li je dobro u nju sta stavljati i koliko dugo.. pretpostavljam da je to jako rasuseno ako je stajala prazna 25 godina..?! treba je dobro oprati, izribati, oprati iznutra raznim postupcima (topla, hladna voda, mozda mogucnost zaparivanja, dodavanje kristalne sode, so2, kiseline..), popraviti ili zamjeniti hrdave obruce, znaci sve skolski a kasnije ce se vidjeti jel se uspjelo sta spasiti.. :-\
Evidentirano

viniscar
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #111 na: 13 Rujna, 2008, 17:34:44 »

mislim da bi tkava bačva mogla poslužiti, ne znam kolika je, kao stol ili ukras u nekom podrumu
Evidentirano
bernard
Guest

Email
« Odgovor #112 na: 18 Rujna, 2008, 11:31:29 »

Dećki,gdje ima za kupiti tu spravu za naginjanje bačve i koliko košta?
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #113 na: 18 Rujna, 2008, 11:35:03 »

ja osobno to nisam nigdje vidio za kupiti kod nas ali mozda postoji negdje vani, ima sigurno. to su decki sami napravili..
Evidentirano

andreacro
Guest

Email
« Odgovor #114 na: 23 Rujna, 2008, 07:43:17 »

Pozdrav svima, evo moje akvizicije.
150 Litara
220 Volt
300 Bara
16 Tona
Inox obruči

1700 Eura + PDV

Malo jest skupo, ali zato prešam na dugme... isprešali smo 1800 litara u par sati, bobica i koštica gotovo da i nije bilo u bijelom moštu.
Evidentirano
durac
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #115 na: 23 Rujna, 2008, 10:43:39 »

pa mislim da je jeftinije onda kupit inox prešu na balon u sredini i sigurno bolje ispreša nego ta preša.Ne mislim ništa loše ali gledajući tvoju prešu ništa posebno osim što je na struju.
Evidentirano
andreacro
Guest

Email
« Odgovor #116 na: 23 Rujna, 2008, 11:25:23 »

pa mislim da je jeftinije onda kupit inox prešu na balon u sredini i sigurno bolje ispreša nego ta preša.Ne mislim ništa loše ali gledajući tvoju prešu ništa posebno osim što je na struju.

Ne bih znao koliko koštaju te preše na balone.. Ova stvarcica meni je super posluzila, cisti se za 5 minuta, jedno prešanje traje oko pol sata, a bobice ostanu dovoljno suhe (ili mokre, kako tko na to gleda) da se moze napraviti dobra rakija.

Ali kada smo vec kod tih preša na balon, gdje se moze pogledati neke tehnicke karakteristike... dimenzije, kapacitet ili slicno...
Evidentirano
Chajks
Novak
**

Bedekovčina

Email
« Odgovor #117 na: 23 Rujna, 2008, 17:41:53 »

Evo, imas tu nekaj pa pogledaj. Dobra stvar kod ovih preša je kaj mozes nutra zrak pustati umjesto vode tak da u slucaju pucanja balona ne zafrknes most.
http://www.gomark.si/2008/index.asp?IdArtikla=163&lang=cro
Evidentirano
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #118 na: 23 Rujna, 2008, 18:16:40 »

Evo, imas tu nekaj pa pogledaj. Dobra stvar kod ovih preša je kaj mozes nutra zrak pustati umjesto vode tak da u slucaju pucanja balona ne zafrknes most.
http://www.gomark.si/2008/index.asp?IdArtikla=163&lang=cro
Ova preša radi isključivo na vodu,a ne na zrak!!  :o Ne velim da ne bi mogla,ali proizvođač nije bezveze napomenuo da za to nije namijenjena.Inače radim s tom prešom par godina,prešam talog,izvrsna stvar,mobilna,lagana,kolko sam pročitao Pa-vin je zastupnik za HR pa možete i tamo se informirati.Iskustva imam s njom,ak vas nešto zanima tu sam.  ;)
Evidentirano

churutan
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #119 na: 23 Rujna, 2008, 18:38:25 »

Drvenu bačvu koja pušta i nakon zamakanja vodom (kroz nekoliko dana), može se zabrtviti običnim bačvarskim lojem (služi za brtvljenje vrata), na način da izvana lociraš mjesto curenja te ga iznutra premažeš, zafugiraš. Isprobano više puta, drži zauvijek!

Za pretakanje koristim obične plastične pumpe od veš-mašine. Nečujne su i dosta brze. Oko 500 l za 15-ak min. i isisaju do zadnje kapljice iz kace.

Kolika je cijena jedne takve pumpe od veš mašine?
Evidentirano
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 69 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!