Ovu oprugu je moj stari koristio desetljećima na staroj preši,meni se nije dalo s tim zezati.Kako bi stavio 2t dizalicu na prešu koja ima ovakav centralni vijak?Jedino one bez vijka koje imaju okvir,a i 2t je igračka,za koš od 120l mora biti barem 8t,a za veći i jača,barem sam ja vidio takve nove preše sa tim dizalicama,a i oni koji ju sami rade ispod 8t ne koriste dizalice.Ja sam lani nabavio jednu prešu od 120l,rabljenu, sa centralnim vijkom na koju se našrafa original za to hidraulička pumpa,sa pritiskom do 400bara,budem poslikao pumpu,a i zanimljivost je da za hidrauliku koristi enološko ulje za inoxice,tako da ako propusti ne zagadi ono što prešaš
Zanima me ima li na području istočne Slavonije nekakva specijalizirana ustanova sa vinogradarskom opremom ili barem adresa tragovine u kojoj bi se mogao nabaviti refraktometar i preša za grožđe ( 100 kg ) ili barem broj kontakta koj bi mogao imati takve informacije :-\Nisam ovdje dugo a preko interneta nisam ništa pronašao.
Komplet reagensa i refraktometar za prijatelja sam kupio bez problema u Podsusedu, vrtnom centru.
Ima li netko preporuku za hidropak?Imam cisternu 5000l i trebao bih neki mali hidropak za to, sluzio bi mi samo za ispiranje inoxica, spricanje, ruke... tak, sitnice.Kaj velite na ove po 1000kn u Bauhausu? 3 bara, 2400l/h, 5 g garancije...
ma i ja si planiram nagodinu povuci vodu iz bunara koji mi je cca 250 m od kleti i podruma, u sredini vinograda ali vidjet cu jos, mozda iskopam novi.. ja cu skupljati kisnicu, imam cijeli takav sistem razraden ali sada kada mi sfali vode dovest ce mi vodu gore na brijeg, vozi covjek jeftino, ne mogu bez vodu sad u berbi i preradi naravno!
Ima li netko preporuku za hidropak?