U Zaboku kod Gorupa ako je kome poznato.299 kuna. Dobio refraktometar, pipetu, koferčić za staviti ga unutra i uputstva.Na uređaju piše da je produkt iz slovenije no vjerojatno je iz Kine a slovenci su samoudarili naljepnicu.Mislim da je za moje potrebe i više nego dovoljan.Ima li netko da mi pojasni koju tablicu da koristim za preračunavanje.
da, odi kod Pavina ako ti je tamo najblize, tamo ces sve to naci..
ove sam godine postao ponosni vlasnik muljače koja odvaja peteljke ( 1400 kn - Pevec ; talijanska Griffo)Pošto za dvije godine očekujem prinos cca 1500kg ili više , malo se grozim od pomisli da to okrenem sve na ruku pa bih voli stavit el. motor pošto ima pripremu za njega.Motor ? kW ; okkretaji? čuo sam da bi od veš -mašine bio OKRemenica ? promjer , materijal?Da li je 50-60 okretaja na izlaznoj osovini dosta ( toliko mi se čini da okrenem s rukom dok sam odmoran)
Zna li netko gdje u Zagrebu i blizoj okolici mogu pronaci kvalitetnu vinogradarsku opremu?Naime, u poljoapotekama koje me okruzuju izbor je vrlo slab i radi se u osnovi o vrlo nekvalitetnoj robi i jako malom izboru, pa cesto moram proci kroz 3-4 trgovine da bi recimo kupio samo butelje i odgovarajuce cepove (samo primjera radi).Primarno me ovog trena zanima rucna stolna cepilica i refraktometar, ali kvalitetni na koje cu se moci osloniti barem 5+ godina. Ima li tko kakvu preporuku? Mogao bih se zaletiti i do Pavina u Jastrebarsko, ako imaju maloprodaju?Hvala na savjetima.