Danas sam skinuo vodu i najlon sa mješavine za cviček, komina se uopče nije dignula prema gore nego je bila podjednako izmješana po cjelome moštu. To je znak da masulj ne vrije.Uopče nije bilo potrebe obaviti mješanje. Boja je odlična za ovaj tip vina.Mislim da če ovo biti dosta tamniji cviček. Malo prije sam bio kod kuma jer mu je bio rođendan. On je nabrao 200l Kavčine sa šečerom od 17 po babou, to je rekord za tu sortu, nakon dva dana maceracije boja mu ništa ne zaostaje za bojom frankovke...
Evo stoji mi 29 dana Dingac-Postup na dropu(komini),tj. na produzenoj maceraciji. Dao sam na analizu i ima cak 15.6 % alkohola i tanini su mu veliki. Kiseline su 6.2 g/l, od cega je jabucne 1.0 g/l. REducirajuci seceri su 4.3 g/l sto znaci da je vino ipak provrelo do kraja. Slijedeci tjedan skidam vino s dropa, pa cu nakon presanja i dizanja s taloga odraditi i malolaktiku. Sada svaki dan probajem vino i vrlo je vazno da pogodim onih par dana kada se tanini zaoble., tj kada se dobije osjecaj da unatoc velikim taninima oni nisu grubi kao sto to trenutno izgleda. Hocu li osjetiti tu razliku veliko je pitanje? Nakon malolaktike cu dati na nalizu isto vni iz bacve, ali koje je proslo kratku maceraciju (7 dana). Znaima me koliko ce tu alkoholi biti manji jer ossajanje na dropu je izvuklo sve secere iz suvica.