VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Travnja, 2026, 23:07:42

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Vinarstvo
| |-+  Vrenje mošta, bistrenje i pretok vina
| | |-+  Inox ili drvo
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 26 Dolje Ispis
Autor Tema: Inox ili drvo  (Posjeta: 214436 puta)
Dean
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #90 na: 17 Rujna, 2007, 15:56:23 »

hvala na odgovoru u medjuvremenu sam stavio vrenjacu  ;D
Evidentirano
hrvoje
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #91 na: 26 Listopada, 2007, 08:08:51 »

Otvorio temu o barrique bačvama na Bez cenzure, pa me admin premjestio ovamo. Ne budi lijen, pročitao sve što je napisano na ovoj temi, ali i dalje ne vidim informacije o onome što sam pitao (osim jednog posta od Ivana). Pa dakle:
Zanima me kakva su vaša iskustva sa barrique bačvama? Kupujete li ih proizvedene u Hrvatskoj, ili iz uvoza? Što mislite kakva je kvaliteta Hrvatskih barrique bačvi? Jesu li bolje one od kitnjaka, ili lužnjaka (ili su jedne bolje za neke vste bijelog, a druge za crno vino)? Što mislite koji je proizvođač u Hrvatskoj najbolji? Gledajući po internetu vidio sam da kod nas postoji nekoliko proizvođača: Bačvarija Golub,Tofrado d.o.o., Bačvarija Srnec, Bačvarija Šiška. Čije je drvo najbolje,a čija je izrada najbolja? Kakove su cijene bačvi?
Drugo pitanje koje me zanima je ima li netko iskustva sa drvenim čipsom (pošto je on puno jeftiniji od bačvi(a i različito je) zanima me kolika je razlika u kvaliteti vina - negdje sam pročitao da se čips i u Hrvatskoj koristi-mislim da neka firma taj čips uvozi iz Francuske, samo ne želi navesti imena kupaca u HR)?
A sada da pretjeram (kao po običaju) zanima me i da li netko koristi glinene posude u stvaranju vina i što mislite o tome?

Pozdrav svima!
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #92 na: 26 Listopada, 2007, 12:20:28 »

Otvorio temu o barrique bačvama na Bez cenzure, pa me admin premjestio ovamo. Ne budi lijen, pročitao sve što je napisano na ovoj temi, ali i dalje ne vidim informacije o onome što sam pitao (osim jednog posta od Ivana).Pa dakle:
Zanima me kakva su vaša iskustva sa barrique bačvama? Kupujete li ih proizvedene u Hrvatskoj, ili iz uvoza? Što mislite kakva je kvaliteta Hrvatskih barrique bačvi? Jesu li bolje one od kitnjaka, ili lužnjaka (ili su jedne bolje za neke vste bijelog, a druge za crno vino)?Što mislite koji je proizvođač u Hrvatskoj najbolji? Gledajući po internetu vidio sam da kod nas postoji nekoliko proizvođača:Bačvarija Golub, Tofrado d.o.o., Bačvarija Srnec, Bačvarija Šiška. Čije je drvo najbolje,a čija je izrada najbolja? Kakove su cijene bačvi?
Drugo pitanje koje me zanima je ima li netko iskustva sa drvenim čipsom (pošto je on puno jeftiniji od bačvi(a i različito je) zanima me kolika je razlika u kvaliteti vina - negdje sam pročitao da se čips i u Hrvatskoj koristi-mislim da neka firma taj čips uvozi iz Francuske, samo ne želi navesti imena kupaca u HR)?
A sada da pretjeram (kao po običaju) zanima me i da li netko koristi glinene posude u stvaranju vina i što mislite o tome?

Pozdrav svima!

izgleda da cu ti opet ja odgovoriti.. ;D mislim da ces tesko dobiti neke konkretne i precizne odgovore jer mnogo ljudi ovdje se vinarstvom i vinogradarstvom bavi vise na ameterskom nivou i mozda tek njih nekolicina ima spoznaje o barrique bacvama, a kamoli o njihovim razlikama u proizvodnji i svim detaljima koje si pitao. zato i ne dobivas odgovore jer ti ih ostali ljudi jednostavno ne znaju dati. no dobro, barrique bacve, njihova proizvodnja, razlike i vina su siroka i kompleksna tema i svaki ozbiljniji proizvodac ima neke svoje stvari koje kod njih preferira, s obzirom na to kakvo vino zeli dobiti, naravno. prvi su ih opcenito poceli raditi francuzi (sto je i logicno) od svojeg drva pa su do danas francuske bacve ostale na najboljem glasu za vino ali naravno da se tu probijaju i americke (zbog njihove sve jace industrije vina), pa i hrvatske, ali danas skoro svaka vinorodna zemlja ima i svoje bacve jer zele zaokruziti proces proizvodnje vina u svojoj zemlji i prezentirati vino kao potpuno "domace". e sada, koje su najbolje, to je stvar ukusa (i okusa) i preferencije (ali i novaca). slavonska hrastovina je izuzetno kvalitetna i polako se kvaliteta sirove vec prepoznaje i vani tako da vec relativno dosta stranih vinara koristi i nase bacve. opcenito kvaliteta naseg slavonskoga hrasta je izvanredna (za izradu bacava naravno) jer sve ovisi o tome gdje i u kakvim uvjetima drvo raste. izrada mislim da nije jos na nivou jedne francuske (sto je i logicno) ali stvari se mjenjaju na bolje. tesko je reci koji je proizvodac najbolji ali opcenito su dobri Pozvek, Tofrado, Golub, sve ovisi o financijama. cijene se krecu od nekih 300 do 700 eura za bacvu 225 l, sto ovisi o mnogo stvari kao sto je vrijeme susenja drva, kvaliteta same hrastovine, iskoristivost kod izrade (kalane ili piljene duzice), strojna ili rucna izrada, itd.. tako da cijena jako varira, ali mislim da se moze kupiti vrlo dobra bacva za 400-450 eura. ako te zanima vise o bacvama procitaj si nesto opcenito u knjizi od Zoricica, Crna i ruzicasta vina, imas par stranica o bariku i drvu. e sad, cips, kojeg su naravno izmislili amerikanci da bi dobili tzv. barik tonove, tj. tonove vanilije, drva, dima, itd. jer oni ameri ko ameri opcenito vole jake stvari, nabildane, pune, bogate, mirisne.. tako da su jos uvijek njihova vina relativno prepuna barika i nekima gotovo nepitka, pogotovo bijela ali i to se mijenja jer su to malo smanjili. cips ne daje gotovo nista vinu osim tih vec nabrojanih tonova, a prednost bacve, drvene, je upravo u tome sto vino u njoj polagano i kvalitetno dozrijeva zbog vec 100ti put recene mikrooksidacije, tj. ulaska zraka kroz pore drva i pozitivnog utjecaja na vino. meni osobno je taj cips smece i to ne bih nikada koristio jer je to jedna lazna proizvodnja kojom se dobiva u biti bezvezno vino za one ljude (kupce) koji u biti nemaju blage veze o vinu i o onome sto piju, a to je po meni izrazito krivi pristup. da, pretjerao si sa ovim glinenim posudama.. ;D mislim da bi ti Tomac ml. vise znao reci o tome posto je on totalno zabrijo na tu "glinenu, amfornu" filozofiju Gravnera. gle, sve je stvar individualnog proizvodaca, pristupa i filozofije pa tako i cuvanje vina u glini, ali opet, to je jedna posebnost koju treba shvatiti i vjerujem da bi preko 90% ljudi reklo da im se takvo vino ne svida jer nema karakteristike danasnjeg modernog vina i vise mu se treba posvetiti, dakle vise treba i znati sto opet nije za svakoga, naravno ni po cijeni.. prouci malo stvari od Gravnera koji to tako radi pa cemo onda pricati dalje jer ovo nema smisla, presiroke su teme.. uf, ubijaju me prsti, ajd, pozdrav.
Evidentirano

hrvoje
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #93 na: 26 Listopada, 2007, 12:48:23 »

Ivane hvala na iscrpnom odgovoru.Ne mogu si pomoći, svašta me zanima!Čitao sam neke studije o barrique bačvama i njihovoj upotrebi, te neke članke o Gravneru i jednom našem vinaru koji upotrebljavaju "amfore iz Gruzije" pa sam zato pitao, tj. zanimalo me da li to provode naši "mali" vinari u praksi.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #94 na: 26 Listopada, 2007, 13:04:18 »

Ivane hvala na iscrpnom odgovoru.Ne mogu si pomoći, svašta me zanima!Čitao sam neke studije o barrique bačvama i njihovoj upotrebi, te neke članke o Gravneru i jednom našem vinaru koji upotrebljavaju "amfore iz Gruzije" pa sam zato pitao, tj. zanimalo me da li to provode naši "mali" vinari u praksi.

nema problema, drago mi je ako mogu pomoci, samo pitaj. da, Gravner je prvi to poceo raditi a zatim i Kabola, njegova malvazija 2005. iz amfore je vec i na trzistu, nisam probao ali budem. Tomac je isto nabavio par komada pa ce vjerojatno isto nesto pokusati eksperimentirati. nasi "mali" vinari tesko da uopce imaju neka veca saznanja o tome jer ipak je za tako nesto potrebno biti "malo veci", kako kolicinski, tako i financijski.. :) nasi mali vinari se jos uvijek bore protiv oksidacije a ovo je jedan posve drukciji pristup koji upravo daje oksidativna vina, sto ajde, ipak nije isto ali je posve obrnuti nacin vinifikacije. Gravnerova vina kostaju od 30 do 100 eura kod nas tako da su i s te strane vecini nedostupna, samo znalcima i oni koji imaju za takva vina i koji kuze u cemu je tu fora. drvene bacve su nesto posve drugo ali mislim da se smanjuje udio barika u proizvodnji i prelazi se na obicne drvene bacve vecih volumena..
Evidentirano

planac
Guest

Email
« Odgovor #95 na: 26 Veljače, 2008, 19:23:32 »

ma tija bi ovod stavit moje iskustvo...koristim inox za vrinje i za zrinje vina...kod procesa vrinja...stavin u inox dvi rastove sterilizirane cipanice....možda varan samoga sebe...ali san ipak uspija da vino dobije malo rastova mota...nemojte me sad napadat da pravin monade o vina...ma ja van se volin uvatit svega i ne bižin od novitada...

http://dalmacija.kovacevic.nl
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #96 na: 03 Ožujka, 2008, 15:02:13 »

Dobro je, ja sam ga skužio, znam nešto dalmatinskog ;D ;D ;D
Evidentirano

Krule
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #97 na: 03 Ožujka, 2008, 19:30:53 »

Planac - trebal si staviti u inoxicu chips od hrasta, a ne cijele cjepanice. Ne znam kak je stanje uopce u Hrvatskoj sa chipsom i kolko se koristi? A bome i gde ga ima za kupiti?
Evidentirano
planac
Guest

Email
« Odgovor #98 na: 03 Ožujka, 2008, 21:39:23 »

problem sa čipsom od hrasta je ča je on presitan...možda je prikladnije manji komadi rastovine...ako je moguče da se dobija malo krupnijeg čipsa od nekog bačvara onda bi odgovaralo...samo ča je problem sa higjenom...ako je čips lomljiv imamo problem sa filtriranjen...imaš li detajnije informacije i ča je tvoje iskustvo...ja san samo malo eksperimentira ali svaka ideja je dobro došla...možda giancarlo zna više o temu...fala
Evidentirano
GIANCARLO
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #99 na: 04 Ožujka, 2008, 10:08:30 »

problem sa čipsom od hrasta je ča je on presitan...možda je prikladnije manji komadi rastovine...ako je moguče da se dobija malo krupnijeg čipsa od nekog bačvara onda bi odgovaralo...samo ča je problem sa higjenom...ako je čips lomljiv imamo problem sa filtriranjen...imaš li detajnije informacije i ča je tvoje iskustvo...ja san samo malo eksperimentira ali svaka ideja je dobro došla...možda giancarlo zna više o temu...fala

Lijepo bi bilo kad bi ljudi na forumu iz opće kulture se bar pokušavali služiti hrvatskim književnim jezikom!!!
Ovo sa steriliziranim (di u mikrovalki?) cjepanicama je jedna od većih bedastoća koje sam čuo u životu. Pa mogao si posaditi cijelo drvo u bačvu :D :D ;D ;D.
Kupi gotov čips kojega imaš različitih vrsta i jačina, stavi u sterilnu gazu, zaveži sa flaksom i drži u inoxu dok ne procijeniš da ti je dovoljno. Čips će ti pasti na dno i nećeš imati nikakvih problema oko filtracije.
Evidentirano
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #100 na: 04 Ožujka, 2008, 12:46:24 »

ja cu ti dati najbolji odgovor.. nemoj uopce koristiti taj cips!!
Evidentirano

Quercus
Moderator
Novak

Email
« Odgovor #101 na: 04 Ožujka, 2008, 13:11:59 »

A ja ću opet preporučiti i čips i tanine kao koncentrat ;)
Evidentirano
Dražen
Administrator
Novak

Križevci

WWW Email
« Odgovor #102 na: 04 Ožujka, 2008, 13:12:36 »

Lijepo bi bilo kad bi ljudi na forumu iz opće kulture se bar pokušavali služiti hrvatskim književnim jezikom!!!
...

@GIANCARLO - Iako i sam, ponekad imam problema s razumijevanjem postova :), smatram da se forumaši ne moraju nužno služiti samo hrvatskim književnim jezikom, već da ih treba poticati da se koriste govorom svog kraja. I to daje širinu ovom našem Forumu.

Dražen
Evidentirano

Čovjek koji ne može pomoći sebi, ne može pomoći ni drugome.
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #103 na: 04 Ožujka, 2008, 13:14:21 »

od takvih vina sa dodatkom tisucu i jedne tvari nema puno srece, sve je to poluumjetno.. :(
Evidentirano

Quercus
Moderator
Novak

Email
« Odgovor #104 na: 04 Ožujka, 2008, 13:15:23 »

od takvih vina sa dodatkom tisucu i jedne tvari nema puno srece, sve je to poluumjetno.. :(

kako znaš kad piješ vino da je poluumjetno?
Evidentirano
 Str: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 26 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!