jesu, to su i bayanusi između ostalog. To su sojevi koji su pogodni za fermentaciju u takvim uvijetima, a mogu biti i običe cerevisiae, uvarumi, bayanusi.....
Da, postoje ako misliš na Saccharomyces bayanus vrste. Nisu bitni toliko ti sojevi, budući da imaju specijalazaciju (specialization is much easier to type). Napiši nešto ako imaš drukčije izvore!
Ovako, na Sumpovinu ako se ne varam, a već sam se bunio kod proizvođaća, pi±e da 200 ml sumpovina daje 50 mg/L SO2.Oni su se ravnali teorijom da se dio sumopra veµe (±to i je istina), dio se oslobodi (i to je istina) ali nitko ne moµe znati koliko.jako su različita mjerenja od mo±ta do mo±ta, od vina do vina, tako da takav podatak objaviti je po meni neozbiljno.I sada, realno gledajući, sa 200 ml Sumpovina ti si zapravo dodao 100 mg/L SO2, i onda mora± očekivati da će se vezati - ishlapiti 70 mg (barem) da bi fermentacija mogla krenuti, a kod nekih sojeva i puno vi±e.S te strane ja sam za tako velike doze samo kod jako bolesnog trulog groµđa, velikih vrućina, problema u berbi....