Kolko puta budete više prskali još s time Kad bobice omekšaju nema više opasnosti od peronospore i pepelnice,nema veze kaj vam je bila tuča jer to ionak ne možete spasiti,to se osušilo ili bude,Switch vam je na akciji u vašoj zadrugi,s time se zamarajte
Moje je pitanje dali bi bilo potrebno još jedamput obaviti prskanje 20.8 sa CHAMPION WP 50 na kasnim sortama ( graševina,kavčina) jer njih sigurno nečemo brati prije 10.10 možda još i kasnije...Ako netko ima volje neka mi pomogne jer sam u nedoumici (neznam što napraviti)?Svačije mišljnje mi puno znači ...Hvala
Prvo,vjerujem da ćeš prije brati,a drugo ne znam kaj će ti više bakar,osim kaj si možeš napraviti problema kod vrenja,peronospora je uzela svoje,crna pjegavost,možda,ali poslije berbe,ako,napominjem ponovo,bobice su omekšale,nema više opasnosti od peronospore,pepelnice,znači botritis je ostao,po meni više nema nikakve svrhe bakar,ali možda ti tko da i drugo mišljenje
Sa svim osim botricidima i nekim insekticidima si već u karenci. Berba ti bu ziher unutar 35 dana !
Evo da ne budem više dosadan i naporan sa glupim pitanjima ovo je zadnje što ču pitati, obečajem... Pošto su mi Zagorec i Poznanovec rekli da nema potrebe više špricati sa bakrom nemam razloga da im ne vjerujem.Samo me još zanima odgovor od Razora:Kompletan vinograd(chardonnay,zeleni silvanac,frankovka,graševina i kavčina) je 10.8 bio pošprican sa CHAMPION WG 50 + sumpor. Moje je pitanje dali je potrebno,korisno ili ima ikakvog smisla 20.8 još jedamput obaviti prskanje sa CHAMPION WG 50 ali samo po kasnim sortama koje se beru u desetom mjesecu( graševina,kavčina).?Hvala, to bi bilo sve od mene za ovu godinu...
Kak to mislite?
Ljudi, kaj niko nema problema sa sušom?!Mene muči skoro polovica vinograda. Grozdovi su počeli gubiti tekućinu i smežurati.Da li je kasno za DRIN?
Ne znam baš. Kod nas v Zagorju suša nemre niš odraslom trsu, čak ni mladima. Kaj imaš pijesak? Brandusi ? Površinsko korijenje od teške mehanizacije ? Ja imam 500 trsova na visokom uzgoju, stabla 160 - 180 cm , pa niš od suše !?