Radio sam kupažu staroga i novoga vina preklani, iste sorte, traminca mirisavog u mojem slučaju. Da li ste kad to radili Kakva su vam iskustva Išao sam se malo igrati, iz ničega, odnesao na izložbu , po mojem ukusu ne bogznakakvo vino i dobio broncu u Pitomači za Vidovo, na dan naselja! Imam i bolje nagrade, ali ne pišem ovaj post radi toga, nego me zanima da li to netko od vas radi, s bijelim sortama nešto takvo
vjerojatno si ga prijavio kao staro vino na izložbi jer kao novo nebi prošlo. ili ?.
Ja več duže vremena razmišljam o kupaža i nikako se nemogu odlučiti koji omjeri bi bili idelani za kupažu Zelenog silvanca, Sauvignona i Muškata žutoga...Mislim da bi kombinacija ovih triju sorata morala dati odlično vino...Zeleni silvanac 60 % + Sauvignon 30 % + Muškat žuti 5-10 %...Zeleini silvanac bi dao svježinu i laganu cvjetnu aromu, Sauvignon bi dao muškatno-travnasti dio arome, a sa Muškatom žutim bi se mogle napraviti dodatne muškatne nijanse... Nisam nigdje pio takvo vino, to je samo moje razmišljnje...
od ovog omjera ćeš samo dobiti bučkuriš... odnosno bljutavo vino.
Zašto to misliš Nabroji tri sorte koje bi se po tvome mišljenju dobro slagale ?
Slazem se.@ Podrumar: Na stranu miris ali ni jedno tijelo ti nema vino da to sve drzi na okupu. Uostalom, igraj se, tako ces doci do idealne kupaze za tvoj ukus.
chardonnay, sauvignon i pinot crni