mozda se niti ne vinificiraju zajedno ;-)
Sve tri sorte dozrijeveju u drugoj dekadi, barem tako piše na stranicama gdje se opisuju svojstva tih sorata.Chardonnay kod mene u normalnoj godini dozrijeva na samome početku 10 mjeseca, berba Traminca je isto u to vrijeme, jedino za Sauvignon neznam jer ga nemam u vinogradu...
Sve tri sorte dozrijeveju u drugoj dekadi, barem tako piše na stranicama gdje se opisuju svojstva tih sorata.
S obzirom da studiras vjerujem da vas na faksu drilaju da kad radite seminare OBAVEZNO morate prilozit i izvore vasih tvrdnji. Chardonnay dozrijeva u prvoj dekadi, barem je tako kod mene u Moslavini, a traminac i sauvignon na prijelazu 2/3, ovo se posebice odnosi na sauvignon. Cak i ako se radi o Zagorju ne mozes reci da chardonnay dozrijeva u isto vrijeme kad i traminac i sauvignon, nikako.
Gledaj, meni je čisti sauvignon sasvim dovoljan kao samo vino, i u kojem baš sad trenutno uživam Po meni je najbolje miksati sauvignon sa chardonnayom ili graševinom za dobre gemove, za birtije također.
Pozdrav svima!Imam pitanje u vezi kupažiranja. Naime sad na proljeće planiram posaditi neki manji vinograd (cca. 300 trsova). Htio bi da vino bude prvenstveno za gemište, al da se može i samo popiti.Planirao sam 80% Sauvignon, 10% Bijeli/Sivi pinot, 10% Zeleni silvanac.Što mislite o ovoj kombinaciji? Hvala unaprijed na odgovorima!