Njegove te bazne su mu i najbolje. One "jace" su sve prealkoholno jake i neharmonicne. Doslovce poput zestice
i ima dosta jak miris
Dakle, ti kvasci dominiraju vinom puno vise nego njegovi prirodni prekursori. Dogodine cu bijelo raditi sa vlastitim i selekcioniranim i zanima me koja ce biti razlika. Nikako mi se ne svidja niti miris svih tih proizvedenih kvasaca, enzima i hrane koja stvarno malo smrdi.
Čujte dečki. Ovu ezoteriju ja kužim. No da li je ovaj forum baš tako zamišljen? Čini mi se da bi se tu moralo kao prvo: prihvatiti novog člana s dobrodošlicom i ne znam kaj, kao drugo: ne se delati norca od pitanja i slati na prošle postove. Preporučimo odmah ljudima određene knjige i zatvorimo forum. ? . Kao treće, pogledajte prvo i drugo. PS: Nema glupog pitanja!
Još mi nisi dao odgovor na osnovno pitanje: Zašto mulca poput mene slati na neke stranice ako je ovo forum?
Crna vina radim sa vlastitim kvascima i nema nikakvih problema ni sa vrenjem, ni sa bilo cime...dapace...Kako sam relativno nov u vinarstvu iz predostroznosti radim bijela vina (a i puno ga je manje) sa selekcioniranim kvascima. Radio sam Chardonnay i Mednu odvojeno sa Siha 7 kvascima i sada mi ima puno slicnosti u oba vina,a jedno ima 14.5 %, a drugo 12.0 % alkohola, potpuno dva razlicita vina i sirovine. Dakle, ti kvasci dominiraju vinom puno vise nego njegovi prirodni prekursori. Dogodine cu bijelo raditi sa vlastitim i selekcioniranim i zanima me koja ce biti razlika. Nikako mi se ne svidja niti miris svih tih proizvedenih kvasaca, enzima i hrane koja stvarno malo smrdi. Moje iskustvo sve vise govori da zaista nema potrebe za svim tim enoloskim preparatima, ali jos cu par godina sve to provjeriti na bijelome. za crno ni u ludilu ne bi ta cuda vise korsitio....