Slazem se, ovo je forum i treba svima pomoci, a s druge strane tisuce puta ista ponavljanja nisu dobra. Ja kada sam krenija prije 3 godine sam prvo cijeli forum prezvaka i tek onda postavlja pitanja....Stoga, predlazem kompromis tako da uvedemo posebnu sekciju npr. Pitanja za pocetnike i onda je tu sve dozvoljeno, od prve lekcije do zadnje....
Ugodan,neugodan,usporedba s nečim,"pokvarena jaja" npr.?Daj malo više informacija
Neugodan, da, nesto kao pokvarena jaja
Takav podforum postoji pod rubrikom "Vinarstvo i podrumarstvo"
Eto,lijepo je već to i ove godine napomenuto,i to nekoliko puta...znaći zasumporiti sa 10g Pyrovina na 100 litara i obavezan otvoren pretok za dan dva.Čak je poželjnije pretakat za lošijeg i toplijeg vremena ,nego vedrog i hladnog.
Nije mi nikako jasno zašto mi mošt svake godine dugo vri,bez obzira stavljao selekcionirane ili autohtone kvasce.Danas sam bio u vinogradu i još se čuje kako šumi mošt,brao sam 22.9.
il si pretjerao sa secerom il je zdravstvene prirode ( šum u uhu ) ! Šala mala !
Jeremija pajdo,nakon koliko ispijenih litara ti dolaze ti šumovi?
pa jel ima jos uvijek secera, jel slatkasto na okus?mozda nije alk.vrenje, mozda je mlf ili manitno, mozda se cisti od co2..