Evo i danas nakon 9 dana provjera mošta refraktometrom, šećer ob baboou 7,2, sachs 8,4, prije neki dan stavio nove kvasce siha 4 i hranu.Vrenje neće da krene ponovno.Mjeren sumpor oko 20. Kako dalje, propuhavam ga , prostorija 17 stupnjeva, mošt 16 stupnjeva i ništa.
Poštovanje. zovem se Ivan i tek sam se počeo baviti vinom. Nakon dugog vrijenja meni je vino ispalo crvenkasto i slatkasto . vrijenje se još malkice osjeti . Meni se Čini da će ostalti slatko vino i da ga neću uspjeti u ljeti sačuvati. Inače u mom vinogorju su vina nešto kiselija .tj. nisu slatkasta. Što bi bilo dobro sad učiniti?? Hvala
tj. hrabrom da uopće postavi pitanje jer su svi ustrašeni od toga da ne dobe "jezikovu juhu" za pitanje
Tak je , treba se boriti za svaku kaplju vina u Hrvatskoj da bude još bolja. Takav je bil i pok. G.Schubert i napravil revoluciju na našim bregima. Prije si moral svijećom tražiti dobro vino, a sad svijećom nemreš najti tudum ili zagorski kiseliš ! A glede javlanja nas priučenih vinogradara na pitanja totalnih početnika, mislim da to treba poticati. Tak da onda moderatori poduče novaka i isprave nas novopečene mudrijaše. Osobno se ne libim mlatnuti kakvu glupost da bih izazvao pravi odgovor. Ne koristi samo meni, već i stotinama onih koji samo čitaju. Ne bi ih štel nazvati pizdojalci, jer ne dijele svoja saznanja s nama, već samo upijaju ko spužve. Jebate skroz offtopic...
koshpa, na koliko ti secera stao skrlet?ps. poznanovec imas dobru kvaku..
Pa po onoj analizi na 10,9 g/l, ali je nakon toga jos lagano kipio 2 dana (uz grijanje) tako da je to zasigurno jos malo palo, sto se moze i primjetiti na okus. No i dalje je to preslatko, tak da ce bit vino za zene A ako mislis na onih mojih 30l to jos nije stalo. Jos uvijek lagano napinje buckalicu iako mu je dodan vinobran.
samo deka ?