VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Travnja, 2026, 05:11:20

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Ekološka proizvodnja na internetu
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Ekološka proizvodnja na internetu  (Posjeta: 81740 puta)
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #105 na: 15 Siječnja, 2013, 11:06:44 »

Jako puno vina proizvedeno "prirodnim" nacinom ima mana. ;)
Samo se te mane pripisuje romanticnom pogledu na vino i svijet, pa im se te mane i toleriraju. Imaju dusu, jel. Kao stari auto koji nekom priraste srcu, prva cura itd...

a koja su to konkretno vina?

nemoj mi sad samo poceti pricati o susjedima Jozi i Stefu koji imaju zajedno 83 panja i nisu nikad culi za sumpor jer to nema veze sa prirodnim nacinom proizvodnje a vjerojatno nema veze niti sa proizvodnjom vina opcenito.

vino je gotovo jedini proizvod danas koji jos moze imati dusu i romantican pogled na svijet u ovom opcem bezdusnom, industrijaliziranom i novcem zaludenim svijetom..

sve mora biti do savrsenstva istehnicirano, ispolirano, isfiltrirano, apsolutno sterilno i precizno i sto je izgleda danas najbitnije, lijepo upakirano, da ti ne daj boze, ne zapne komadic tartarata u guzici.. ::)

pusiona samo takva!

zato i je cijeli svijet danas u banani jer je poljoprivreda i hrana opcenito otisla u bananu.. a nazalost bit ce nam jos gore!
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #106 na: 15 Siječnja, 2013, 11:33:48 »

Nitko ovdje ne govori o savrsenstvu. ;) To ne postoji. Ako govoris o istehniciranim vinima to su ona najjeftinija koja mozes kupiti u PVC ambalazama.
Ja pricam o vinima koja u startu imaju mane u vidu tehnickih nedostataka koji previse utjecu na organolepticke karakteristike vina poput lakohlapljivih, etil acetata, reduktivnih i slicnih off-mirisa, oksidcija i sl. Ukoliko su takve mane preizrazene ja u takvom vinu ne mogu uzivati jer znam da moze i mora bolje. :) A vjeruj mi da cak i u takvim vinima nastojim pronaci ono nesto sto valja i kusam ih po nekoliko puta upravo zbog toga.
Isto tako i tebe podrzavam u tvojim nastojanjima da radis posebna vina, samo sto si preiskljuciv i drzis se svoje dogme ko pijan plota, cak i u godinama koje to ne dozvoljavaju (npr. 2010.)
S druge strane cesto znas spomenuti neintervencionizam, a po meni je intervencionizam svaki i mali utjecaj na grozdje; od hladnih fermentacija, maceracija, sumporenja pa sve do bistrenja, sterilnih filtracija i slicnih tehnika moderne enologije. Ne mozes odijeliti jedan dio tehnika i to proglasiti neintervencionizmom, a drugi dio proglasiti invanzivnim djelovanjem na vino. To je licemjerno.
Na kraju krajeva, kako smo mi Hrvati zaostali po pitanju svega tako smo zaostali i po pitanju moderne enologije, pogotovo u usporedbi sa Amerima i Australcima. Samo u ovom slucaju cu reci hvala bogu da je to tako jer ono sto oni rade sa vinima je zaista high-tech laboratorijska znanost koju ni ja ne podrzavam s aspekta prehrambene industrije, ali podrzavam s aspekta jedne istrazivacke znanosti.
Evidentirano

Ruki
Novak
**

Email
« Odgovor #107 na: 15 Siječnja, 2013, 12:52:36 »

A tko smo mi da kazemo gdje je granica prihvatljivog intervencionizma,ja osobno nastojim  sto manje stranog stavljati u vino
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #108 na: 15 Siječnja, 2013, 13:21:21 »

Pa nitko u tome i je stvar. ;)
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #109 na: 15 Siječnja, 2013, 13:27:43 »

zato i je cijeli svijet danas u banani jer je poljoprivreda i hrana opcenito otisla u bananu.. a nazalost bit ce nam jos gore!
Puno je toga otislo u bananu,citam,navodno pol  proizvedene hrane bacamo,jer trgovackim centrima ne odgovara npr.povrce ak nije svaki primjerak ko fotokopiran,uzgoj hrane za proizvodnju etanola je po meni ludost,a definitivna mi je ludost da ak imas kakav komadic zemlje da ti se ne isplati nesto posaditi jer je u trg.centru jeftinije kupiti,e pa onda jedi to iz trg.centara.Poznanik me pred Bozic zamolio da mu nabavim zagorsku puricu i nije pitao za cijenu,htio je jesti bas takvu puricu,3 dana mi je trebalo,jedva sam ju nasao i to po 60kn/kg,4kg teska purica ga kostala sa prijevozom skoro 350kn,sve isprike su mi bile puno posla oko toga,nis se ne isplati,e pa jeb... ti se onda,kupujte od pametnijih od nas dok imate s cime kupovati  :( >:(
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #110 na: 15 Siječnja, 2013, 13:46:03 »

nazalost, americko kemijanje i njihovo "shvacanje" proizvodnje vina.. :'(

postane zalosno kad te ameri krenu savjetovat oko vina.. ::)
Zasto ti se ne svidja ta inovativnost,nema veze jer valja ili ne ,pitam ja tebe zasto  je suho grozdje,za npr kolace,made in Turska i zasto nikome zivom u HR to nije palo napamet proizvesti,nego kukaju kak je cijena mala grozdju, i ne isplati se nis raditi,ja mislim da nije stvar u proizvodu  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #111 na: 15 Siječnja, 2013, 14:43:49 »

Nitko ovdje ne govori o savrsenstvu. ;) To ne postoji. Ako govoris o istehniciranim vinima to su ona najjeftinija koja mozes kupiti u PVC ambalazama.
Ja pricam o vinima koja u startu imaju mane u vidu tehnickih nedostataka koji previse utjecu na organolepticke karakteristike vina poput lakohlapljivih, etil acetata, reduktivnih i slicnih off-mirisa, oksidcija i sl. Ukoliko su takve mane preizrazene ja u takvom vinu ne mogu uzivati jer znam da moze i mora bolje. :) A vjeruj mi da cak i u takvim vinima nastojim pronaci ono nesto sto valja i kusam ih po nekoliko puta upravo zbog toga.
Isto tako i tebe podrzavam u tvojim nastojanjima da radis posebna vina, samo sto si preiskljuciv i drzis se svoje dogme ko pijan plota, cak i u godinama koje to ne dozvoljavaju (npr. 2010.)
S druge strane cesto znas spomenuti neintervencionizam, a po meni je intervencionizam svaki i mali utjecaj na grozdje; od hladnih fermentacija, maceracija, sumporenja pa sve do bistrenja, sterilnih filtracija i slicnih tehnika moderne enologije. Ne mozes odijeliti jedan dio tehnika i to proglasiti neintervencionizmom, a drugi dio proglasiti invanzivnim djelovanjem na vino. To je licemjerno.
Na kraju krajeva, kako smo mi Hrvati zaostali po pitanju svega tako smo zaostali i po pitanju moderne enologije, pogotovo u usporedbi sa Amerima i Australcima. Samo u ovom slucaju cu reci hvala bogu da je to tako jer ono sto oni rade sa vinima je zaista high-tech laboratorijska znanost koju ni ja ne podrzavam s aspekta prehrambene industrije, ali podrzavam s aspekta jedne istrazivacke znanosti.

sori, ali za mene i moje shvacanje pojma "istehnicirano" nisu samo vina u pvc ambalazama vec i mnoga druga vina proizvedena konvencionalno..

daj mi reci sta 3 puta filtrirati vino u roku 6 mjeseci ne predstavlja istehniciranost i ispeglanost proizvoda?

opet ponavljam, po tko zna koji put, da je organoleptika relativna i svaki covjek je drugacije dozivljava i ne razumijem zasto bi automatski trebala biti odbacena vina ako imaju povisene hlapive, barnyard mirise povezane sa brettom, notu oksidativnosti.. zasto bi ta vina automatski trebala biti odbacena ili proglasena kao tehnicki ne valjala ili pokvarena?

zato jer je netko to napisao i stavio u neki pravilnik?

zato jer se npr. tebi takva vina ne svidaju?

ja upravo obozavam takva vina i daju mi odreden sarm, originalnost i posebnost!

danas, hvala bogu, imamo gotovo neogranicen izbor u gotovo svakom djelicu proizvodnih dobara i usluga i zasto bi meni netko zabranio da ja kupim i pijem takva vina?

iz puke cinjenice sto se takva vina svidaju vrlo malom postotku ljudi?

pa nitko te ne sili da ih kupujes i pijes ako ti se ne svidaju i ako ti ne valjaju..

ja evo npr. ne volim majonezu pa sta bi to sad znacilo da cu se ja zalagati za to da se zabrani majoneza ako meni osobno ne valja?

to nema smisla..

ja jesam iskljuciv i zadrt u mnogim stvarima ali ja sam takav i sigurno se necu promjeniti zbog tebe ili zbog 6 ljudi ovdje sa foruma..

ja vjerujem da se moze i mora bolje, da je danasnja tehnologija, industrijalizacija svega i svacega (a posebice prirode, hrane i poljoprivrede!!) i opcenito danasnji moderni nacin razmisljanja i urbanog zivota unistilo manje-vise sve vrednote ljudskog zivota, dostojanstva, covjeka i covjecnosti i meni se to ne svida i zato sam protiv toga u gotovo svakom segmentu gdje na to osobno mogu utjecati i djelovati.

kad pricas o intervencijama ne mozes ici u takve krajnosti, ne postoji neitervencionizam na 0% djelovanja i intervencionizam na 100% djelovanja! ne postoji samo crno i bijelo vec i mnoge nijanse izmedu..

ja pokusavam smanjiti intervencije koliko god je to moguce a u prosto seljackom smislu proizvodnje vina to je jedino i bitno.

znaci, nabroji si sam sve radnje, procese, zahvate, dodatke/oduzimanja i korekcije koje obavljas izmedu ovih relacija:

zemlja/tlo - loza - grozde - most - vino - boca

sto ih imas manje, manje interveniras i manje mjenjas samu esenciju zemlje, loze, grozda, vina, itd.

ne mozes reci da je ono sto ja radim (tj. ne radim) intervencionizam zato jer hladim most u vrenju na 20°C ili pretocim vino iz jednu u drugu bacvu..

to je apsolutna nuznost i minimum minimuma da bi uopce dobio vino!

"najcisci" oblik neintervencionizma je onda po toj logici niti ne posaditi vinograd..

i za kraj, ja nimalo ne cjenim nekog preseratorskog novosvjetskog multimilijardera koji se provezao jahtom i pokupovao 100 hektara zemlje, posadio lozu, ulupao 20 milijuna dolara u vinariju, platio enologa koji je prvi put dosao ovdje da mu za 50 000 eura "napravi najbolje vino", platio neke ultra kul fensi smensi dizajnercice da mu za 30 000 kn naprave etiketu i onda 5 godina poslije prodaje vino za 500 kn..

ja cjenim onog starog cicu koji ima 1000 loza koje je naslijedio jos od svog pradjeda, koji se svako jutro ustaje u 4h i ide rucno okopavati vinograd, koji ga sam njeguje kroz godinu, koji sam proizvodi vino kao sto se nekad radilo, a to je iskreno i prirodno, koji razumije i zaklinje se u taj svoj skrti komadicak prirode koju je dobio u nasljedstvo i onda mi kod njega ne smeta da li to vino ima hlapive unutar tzv. enoloskih standarda ili povisene za 0,2 grama ili mu vino nije savrseno bistro..

meni takva vina imaju dusu, imaju ono nesto, imaju odraz terroira i tradicije, stoljetnih mudrosti i filozofije ne samo vina i zemlje, nego i zivota, istinskog covjeka dok je covjek jos uvijek bio covjek a ne roba, stroj i broj kao sto je danas.

e vidis, to je nemoguce kopirati suvremenim tehnologijama i enologijama ali takva vina i znanja nazalost izumiru jer tebi, kao ni mnogim ostalima, to danas vise nije bitno..
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #112 na: 15 Siječnja, 2013, 14:48:29 »

Puno je toga otislo u bananu,citam,navodno pol  proizvedene hrane bacamo,jer trgovackim centrima ne odgovara npr.povrce ak nije svaki primjerak ko fotokopiran,uzgoj hrane za proizvodnju etanola je po meni ludost,a definitivna mi je ludost da ak imas kakav komadic zemlje da ti se ne isplati nesto posaditi jer je u trg.centru jeftinije kupiti,e pa onda jedi to iz trg.centara.Poznanik me pred Bozic zamolio da mu nabavim zagorsku puricu i nije pitao za cijenu,htio je jesti bas takvu puricu,3 dana mi je trebalo,jedva sam ju nasao i to po 60kn/kg,4kg teska purica ga kostala sa prijevozom skoro 350kn,sve isprike su mi bile puno posla oko toga,nis se ne isplati,e pa jeb... ti se onda,kupujte od pametnijih od nas dok imate s cime kupovati  :( >:(

to sta ti pricas to sve stoji ali to je opcenito vezano za mnoge druge stvari ali naravno, prvenstveno uz industriju hrane gdje je jedini cilj prodati.

kome, koliko, kakve kvalitete.. to nije nimalo vazno, bitno je samo prodati, pa makar se sutra bacilo, sto se uglavnom i dogada.

tako je i sa svim drugim proizvodima sto svi vrlo dobro znamo, bitno je samo prodati i kupiti, sta s time kasnije, manje vazno..

i to je prokletstvo te prekomjerne moderne industrije, marketinga, globalizacije, komercijaliziranosti svega i svacega samo u svrhu prodaje gdje nista nije sveto pa tako niti ono iskonsko i presudno kao sto je hrana..

klasican primjer i funkcioniranje potrosackog, materijalnog drustva!
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #113 na: 15 Siječnja, 2013, 14:51:26 »

Zasto ti se ne svidja ta inovativnost,nema veze jer valja ili ne ,pitam ja tebe zasto  je suho grozdje,za npr kolace,made in Turska i zasto nikome zivom u HR to nije palo napamet proizvesti,nego kukaju kak je cijena mala grozdju, i ne isplati se nis raditi,ja mislim da nije stvar u proizvodu  ;)

to je malo dublji problem ali je opcenito vezan za nase poimanje rada, zivljenja i funkcioniranja..

a ja tebe pitam sad, ako si to vec skuzio i prepoznao kao dobar biznis, zasto BAS TI ne krenes sa proizvodnjom suhog grozda??

mislim da ces pronaci barem 20ak odgovora/izgovora.. 8)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #114 na: 15 Siječnja, 2013, 14:58:47 »

Ivan kod tebe je problem sto ti ne volis cinjenicu da zivis u vremenu u kojem zivis. ;) Sve moderno te smeta i zivcira te jer nije iskonsko i nije onako kako se radilo prije 100, 500 godina.
A ja se opet vracam na ono kad natocis vino u casu da je to jedino bitno kakvo je, a ne cinjenica kako je proizvedeno ili koliko je jako intervenirano da vi se dobilo ono u boci/casi.
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #115 na: 15 Siječnja, 2013, 15:00:56 »

http://mowse.blogspot.com/2012/09/feral-versus-inoculated-yeast.html
Evidentirano

pissta
Zaštita u vinogradu
Novak

Varaždin(ski bregi)

Email
« Odgovor #116 na: 15 Siječnja, 2013, 15:01:46 »

zemlja/tlo - loza - grozde - most - vino - boca

..godinu po godinu,sve nas manje ima tu!....al nas ima ,prijatelju! ;)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #117 na: 15 Siječnja, 2013, 15:11:08 »

eh,a kaj se nisi meni javil ;) ,nema ekološkije
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #118 na: 15 Siječnja, 2013, 17:45:33 »

Ni baš vezano za ovu temu ali ima smisla,gledao prije dva dana na animal planetu:u kaliforniji poćeli krepavat morski lavovi,neka degeneracija u mozgu i da ne dužim poslije pusto istraživanja (skoro 10g)kriva je urea koja je tamo 70-neke završila u moru za vrijeme velikih poplava,a posljedice i dan danas traju,ko god je gledao tu muku tih lavova vjerujem da mu nije sve isto!!
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #119 na: 15 Siječnja, 2013, 18:03:18 »

Ivane nije usko vezano za temu, ali pogledaj ovo, svidjet ce ti se. ;)
Beasts of The Southern Wild
http://www.youtube.com/watch?v=z5d4IanzDG8&feature=player_embedded
Evidentirano

Str: 1 ... 6 7 [8] 9 10 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!