VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
19 Travnja, 2026, 12:30:52

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
Sretna nova 2024.

Sretna nova 2023.

Sretna nova 2022.

25.12.2021. Sretan i blagoslovljen Božić

25.12.2020. Sretan i blagoslovljen Božić

travanj 2016. - 10 godina VVV foruma

Dragi forumasi. Molim Vas izbjegavajte koristenje dijakritickih znakova š č ć te izbjegavajte citiranja/quotanja prijasnjih postova korisnika. Hvala!!!

Poštovani Forumaši, molimo, iz tehničkih razloga da slike koje postavljate u postovima budu maksimalne veličine 640X480 s 72 pixela po inchu, hvala

Sretan Božić i godina Novu svim vinogradarkama i vinogradarima, žele Moderatori i Administratori VVV Foruma

Hrvatska otvara SP 2014 sa Brazilom!!!

12.08.2013. Odbijeni zahtjevi poljoprivrednika, na nekoliko instanci!!! Pa poljoprivrednici nastavljaju blokadu prometnica. Čeka se MUP! Prema zakonu nije dozvoljeno blokirati ceste i slobodan promet roba i ljudi na ključnim prometnicama i graničnim prijelazima!!!

26.07.2013. Ekstremne vrućine ovih dana očekuju se u RH. Predviđanja prema DHMZ-u se kreću do oko 40°C zavisno o dijelu države!!!

09.07.2013. Povučeno 3.000 komada protugradnih raketa, radi propusta viših instanci, završila protutučna obrana za ovu sezonu!!!

02.07.2013. Kaos na granicama prema BiH i Srbiji na teretnom prijevozu, također prema Dubrovniku!!

01.07.2013. Hrvatska nova 28. članica EU!!!

22.06.2013. 7 godina postojanaja i 50.000 postova na VVV forumu !!!

19.06.2013. Val vrućina u RH!!

14.06.2013. Vrhunac vodenog vala na Dunavu teče kroz Hrvatsku!

12.06.2013. Grčka ugasila državni radio i televiziju. Tisuće radnika i suradnika ostalo bez posla!

10.06.2013. Dunav nosi sve pred sobom. Proglašene izvanredne mjere obrane u Batini!!!

04.06.2013. Velike poplave u Njemačkoj, Austriji i Češkoj! Očekuje se udarni val Dunava u Mađarskoj! Porječje Labe i Vltave također ugroženo skupa sa Pragom i Dresdenom!

26.05.2013. Snijeg zabijelio Gorski kotar i najviše hrvatske planine!!!

25.05.2013. Mario Mandžukić je postao prvi Hrvat koji je zabio gol u finalu Lige Prvaka!!!

25.05.2013. Mandžukić i Robben doveli Bayern do naslova Lige Prvaka! Hvala Mario, Sve najbolje sa VVV Foruma!

10.05.2013. Tužba Udruge Franak nije bezazlena! "Možda smo trebali postići nagodbu"' Bankari u strahu od ishoda suđenja!!!

18.04.2013. Kaos u gradiću West u Teksasu. Eksplodirala tvornica umjetnih gnojiva. Veliki broj poginulih.

15.04.2013. Teroristički napad u Bostonu, SAD!

14.04.2013. Prvi hrvatski izbori za Euro parlament!

11.04.2013. Hrvatska nogometna reprezentacija na najnovijoj FIFA ljestvici četvrta reprezentacija svijeta!

08.04.2013. Umrla "®eljezna Lady", Margaret Thatcher, bivša britanska premijerka!

05.04.2013. Parku prirode Vransko jezero uručena Ramsarska povelja.
Uz Vransko jezero, još su četiri područja u Hrvatskoj uvrštena na Ramsarski popis: Park prirode Kopački rit, Lonjsko i Mokro polje, Delta Neretve i Crna Mlaka.

05.04.2013. Rat prijeti na Korejskom poluotoku!

Sretan Uskrs!!!

27.03.2013. Hrvatska dobila Wales 2:1!

26.03.2013.
Svaki neodgovarajući link će biti brisan,
Zahvaljujemo!!!

26.03.2013. Najsniježnija zima zadnjih desetak godina !!! Snijeg i dalje pada! 

25.03.2013. Još malo snijega prije Uskrsa!!!

12.03.2013. Novi val zahlađenja i snijega nakon Europe, prijeti Hrvatskoj!!!

08.03.2013. Cijeli svijet strahuje od mogućeg rata: Sjeverna Koreja prekinula primirje s Južnom Korejom!

05.03.2013. Umro Hugo Chavez, kultni vođa Venezuele!

01.03.2013. Jadranka Kosor, bivša premijerka, potjerana iz HDZ-a bez razloga!!!

20.02.2013. Nasilni prosvjedi u Bugarskoj srušili vladu!
Premijer kaže :" Ne želim sudjelovati u radu vlade pod kojom policija tuče moj narod". Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

29.01. 2013. Hrvatska i Slovenija ulaze u zadnju mogućnost pregovora!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

25.01.2013. Hrvatska u polufinalu izgubila zasluženo od Danske!
Za broncu protiv Slovenije!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

21.01.2013. Hrvatska reprezentacija ide na Francusku za polufinale!!!
Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.01.2013.Snijeg opet u Zagrebu, oboreni rekordi!!!

13.01.2013. Priveden bombaš u Zagrebu!

09-11.01.2013. Terorizam i kaos u Zagrebu!!!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. " smeće"

09.12.2012. - Snijeg u RH

01.12.2012. - Neredi u Sloveniji

16.11.2012. - Oslobođeni hrvatski generali, Gotovina i Markač!!!

01.09.2012. - 1,2 milijuna jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u godinu dana.

OI 2012 London:
12.08.2012. Zlato vaterpolo (m)
12.08.2012. Bronca rukomet (m)
07.08.2012. Bronca Lucija Zaninović - taekwondo do 49 kg
06.08.2012. Zlato Giovanni Cernogoraz - trap (glineni golubovi)
04.08.2012. Zlato Sandra Perković - disk (prva hrvatska ženska zlatna medalja na ljetnim Igrama)
03.08.2012. Srebro četverac na pariće

Čestitamo!!!

03.05.2012. - 40.000-ti post na VVV forumu!

12.03.2012. - 6.320 - novi najveći broj jedinstvenih posjeta Vinogradarskom, Voćarskom Portalu i VVV Forumu u jednom danu.

16.03.2011. - 30.000-ti post na VVV forumu!

04.06.2010. - 20.000-ti post na VVV forumu!

19.09.2009. - 10.000-ti post na VVV forumu!

30.05.2008. 5.000-ti post na VVV forumu

16.04.2008. 1.000-ti član "superbobica" !!!

03.04.2008. - 2. godine VVV Foruma - 980 članova, 159 tema, 4.572 postova

04.04.2007. Godinu dana VVV foruma - 268 članova, 114 tema, 1.812 poruka

05.06.2006. Osim na com nalazimo se i na hr domeni: www.vvvforum.eu

03.04.2006. Dobro došli na Vinogradarstvo forum na Prvom hrvatskom vinogradarskom portaluo trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

04.02.2013. Fidel Castro objavio službeno poslanicu! Čovjek je još uvijek živ! Nevjerojatno!

27.01.2013. Ivica Kostelić pobjednik kombinacije u legendarnom Kitzbuehelu četvrti put u nizu!!! U slalomu također na postolju, treće mjesto!!!

26.01.2013. Hrvatska dobila Sloveniju i osvojila brončanu medalju na rukometnom SP-u u � panjolskoj!

23.01.2013. Hrvatska u polufinalu na  SP-u u rukometu u � panjolskoj. Francuska bez medalje! Danska iduća za 2 dana!

Puno sreće dečki!!!

19-20.01.2013. Rukometaši ušli u 2. krug na SP u � panjolskoj bez poraza.  Slijedi Bjelorusija!
Ivica Kostelić srušio još jedan rekord u Wengenu u broju postolja (12) na jednom skijalištu!

15.12.2012. - Kreditni rating RH spušten na tzv. . Siromaštvo i poskupljenje računa izazvali masovne prosvjede!

15.02.2013. Kaos i šok u Rusiji, u udaru meteora na grad i regiju Čeljabinsk na Uralu zasad 1200 ozlijeđenih. Prolazak asteroida koji se maloprije počeo udaljavati od Zemlje i meteor nisu povezani!!!

12.02.2013. Sjeverna Koreja detonirala nuklearnu bombu!

11.02.2013. Papa dao ostavku. Prvi put nakon 600 godina!!!

11.02.2013. Ivica Kostelić osvojio srebrnu medalju u kombinaciji na SP u Schladmingu!!!

08.02.2013. Povučeno trajno mlijeko Dukata i Vindije, kao i Konzumova tuna u konzervi(Rial)! Pogledajte detalje na netu!

Puno sreće dečki!!!

69.717 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Ekološka i integrirana proizvodnja ili GMO
| |-+  Ekološka i integrirana zaštita, ishrana bilja ili GMO
| | |-+  Ekološka proizvodnja na internetu
0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Dolje Ispis
Autor Tema: Ekološka proizvodnja na internetu  (Posjeta: 81759 puta)
Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #75 na: 22 Kolovoza, 2011, 12:22:42 »

Po meni, ne mozes to tek tako usporedjivat, jer ekoloske rajcice se isto tretiraju nekim stvarima, npr. mogao si prskati svaki tjedan mlijekom te cajem od rajcicinih zapreka. Tu i tamo posipati pepelom. Ja tako vec uzgajam rajcice za sebe i nemam bas nikakvih problema. Probaj slijedce godine jedan taka test napraviti.
To nisam, recimo da puno toga ovisi o vremenskim prilikama u godini

Isto je i kod vinograda, ne moze se samo od danas na sutra preci na ekolosku proizvodnju: treba uzeti u obzir polozaj, robusnije sorte, alternativnu zastitu, mozda nesto vise naucit o bolestima ..... Eventualno ekoloska proizvodnja i nije moguca na zeljenoj lokaciji ili zeljenim sortama!
Slažem se,ali to ne planiram i opet velim ovisi o godini,a ova je izvrsna za sve i za one koji nisu previše tretirali,za razliku od prošle tak da nije nekakva referenca

Drugo, slazem se sa tobom, samo sto ja velim da niti Svicarcima ne treba vjerovasti. Najbolje bi iblo kad bi postojala nekva vrsta brze i lake kontrole robe :-)
Nažalost,njima bi prije povjerovao baš je poanta u kontroli robe i zapravo bi trebalo da kad te kontrola,redovna,česta,ulovi u laži da te odere jednom za svagda da ti više nikad ne padne na pamet prodavanje magle  ;)
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #76 na: 23 Kolovoza, 2011, 22:25:25 »

A, da si promijeniš avatar za početak. Kitiš se tuđim perjem kojeg nemaš, odnosno certifikatom. I ne živiš od svoje proizvodnje. Kad budeš živio od svoje proizvodnje onda možeš i svoju filozofiju tjerati, jer sve ovo šta govoriš čitaš iz knjiga, a sam to ne primjenjuješ.
Nisam ja protiv ekološke proizvodnje i neprskanja i uopće se o tome ne radi u mojem postu. Svak čast onom koji se time bavi jer je to teški posao. No, ni ti se time ne baviš, jer u prvom redu prskaš svoj vinograd, a u drugom stavljaš tu nekakve certifikate kojih nemaš. Zašto?
Najglasniji si u filozofiji i ekološkoj i inoj proizvodnji, a ne držiš se načela koja svima propagiraš ???

Mi smo sitne duše koje ne vidimo dalje od nosa, ali ne prakticiramo demagogiju i opsjenarstvo.
Sigurno smo i stoka sitnog zuba, sjećam se jednog koji je tako govorio ::)
Možda ima svega na forumu, ali vjerujem da za puno ljudi nije talog kakvim ga ti prikazuješ.
Šta tebi znači normalno razgovarati i polemizirati kad iz tvojih postova isijava sama bahatost i netolerancija, i sve drugo šta nije po tvojem ništa ne valja, počevši od proizvođača vina do agrotehnike i vinifikacije.
Kakvi su ti to nepristojni komentari " crvi su ispuzali iz rupe da me pljuju" ??? To više o tebi govori, nažalost :(

prijatelju, nisi me nikada upoznao i kako onda mozes govoriti o stvarima kako ja zivim, od cega zivim, itd. ja ne vidim da se ovdje ikoga drugoga ispituje i propitkuje o tome pa zato nemoj ni ti mene jer ja uostalom ne radim to nikome a najmanje tebi pa prema tome molim te da me ubuduce postedis propovijedanja o tome kako netko zivi bez da si ga ikada vidio u zivotu.

hehe, budi bez brige, nisam vezan niti uz jednu politicku, zupanijsku, gradansku ili slicnu opciju i stranu niti je to itko u mojoj familiji, prema tome fulao si poantu.

ova recenica ti nikako nije na mjestu i sada ti pises obmane i neistine ali sigurno te ionako ne zanimaju moja eko nacela koja cu ti vrlo rado objasniti ako si voljan cuti:

Najglasniji si u filozofiji i ekološkoj i inoj proizvodnji, a ne držiš se načela koja svima propagiraš ???

ja se ispricavam na svom neukusnom komentaru kojie je isao samo jednog "clana a to je doticni musketir (bivsi orlando koji je dobio ban jer je isto bio tako "dobar" i prije) koji pise i posta samo da bi vrijedao, pljuvao i provocirao, zbog nicega drugoga! ukljucio se u ovu temu i raspravu sa dvije recenice koje nemaju apsolutno nikakve veze sa onime o cemu pricamo, vrlo vjerojatno uopce niti ne cita raspravu i polemiku ali cim vidi da ja negdje pisem odmah skace na mene sa svojim bezobraznim pristupom i vrijedanjem. ako smatrate da ja prodajem maglu i demagogiju onda me izbacite sa foruma ali onda budite principjelni. ali ja nikada nigdje nisam pisao samo da nekoga pljujem i provociram kao sto to on uvijek radi kada ja pocnem pisati. to je cinjenica koja se moze provjeriti citajuci ovu raspravu a i njegove zadnje postove koji uglavnom nemaju nikakve veze sa temom vec im je cilj mene popljuvati i omalovazavati i zelim da se oko toga nesto poduzme jer to vise nema smisla.
Evidentirano

Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #77 na: 23 Kolovoza, 2011, 22:28:26 »

Isto je i kod vinograda, ne moze se samo od danas na sutra preci na ekolosku proizvodnju

to je ono sto mnogi ne zele cuti i skuziti ali upravo to i je bit stvari.. ;)
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #78 na: 24 Kolovoza, 2011, 21:58:39 »

prijatelju, nisi me nikada upoznao i kako onda mozes govoriti o stvarima kako ja zivim, od cega zivim, itd. ja ne vidim da se ovdje ikoga drugoga ispituje i propitkuje o tome pa zato nemoj ni ti mene jer ja uostalom ne radim to nikome a najmanje tebi pa prema tome molim te da me ubuduce postedis propovijedanja o tome kako netko zivi bez da si ga ikada vidio u zivotu.

hehe, budi bez brige, nisam vezan niti uz jednu politicku, zupanijsku, gradansku ili slicnu opciju i stranu niti je to itko u mojoj familiji, prema tome fulao si poantu.

ova recenica ti nikako nije na mjestu i sada ti pises obmane i neistine ali sigurno te ionako ne zanimaju moja eko nacela koja cu ti vrlo rado objasniti ako si voljan cuti:

ja se ispricavam na svom neukusnom komentaru kojie je isao samo jednog "clana a to je doticni musketir (bivsi orlando koji je dobio ban jer je isto bio tako "dobar" i prije) koji pise i posta samo da bi vrijedao, pljuvao i provocirao, zbog nicega drugoga! ukljucio se u ovu temu i raspravu sa dvije recenice koje nemaju apsolutno nikakve veze sa onime o cemu pricamo, vrlo vjerojatno uopce niti ne cita raspravu i polemiku ali cim vidi da ja negdje pisem odmah skace na mene sa svojim bezobraznim pristupom i vrijedanjem. ako smatrate da ja prodajem maglu i demagogiju onda me izbacite sa foruma ali onda budite principjelni. ali ja nikada nigdje nisam pisao samo da nekoga pljujem i provociram kao sto to on uvijek radi kada ja pocnem pisati. to je cinjenica koja se moze provjeriti citajuci ovu raspravu a i njegove zadnje postove koji uglavnom nemaju nikakve veze sa temom vec im je cilj mene popljuvati i omalovazavati i zelim da se oko toga nesto poduzme jer to vise nema smisla.

Nemoj opet lupetati gluposti, ja sam bio kod tebe u podrumu i vidio tvoju"eko" priču i to kako se ti držiš svojih "eko" načela samo da te podsjetim : podrum ti je bio u građ. radovima ali u podrumu je bilo smeća kojekakvog (ostalo mi je duboko u sječanju nekoliko najlona od kranjskih kobasa i sl. da ne nabrajam ) ,  vina si imao cca 1000 lit iz vinograda od 4000 kom u 4 god.,  vinograd ti je 2009 a i 2010 bio izvor zaraze (peronospore i pepelnice) na brijegu. O tvojoj stručnosti da balje i ne pričam, Kupili su ti traktor carraro jer ga ima i Miklaužič, samo si prekasno shvatio da je on sadio na 2.5m a ti na 1.8 m a razlika između carraro i antonio carraro je što je ovaj prvi poljoprivredni traktor a drugi je vinogradar, isto tako si kupio frezu  od 165 cm a redovi su ti 180 itd. itd.  i da dalje ne pričam i da te ne provociram . ;)
Evidentirano

45.857327,16.282457
Ivan
zlatni član

Ivanić Grad-Popovača

Email
« Odgovor #79 na: 24 Kolovoza, 2011, 23:26:57 »

Nemoj opet lupetati gluposti, ja sam bio kod tebe u podrumu i vidio tvoju"eko" priču i to kako se ti držiš svojih "eko" načela samo da te podsjetim : podrum ti je bio u građ. radovima ali u podrumu je bilo smeća kojekakvog (ostalo mi je duboko u sječanju nekoliko najlona od kranjskih kobasa i sl. da ne nabrajam ) ,  vina si imao cca 1000 lit iz vinograda od 4000 kom u 4 god.,  vinograd ti je 2009 a i 2010 bio izvor zaraze (peronospore i pepelnice) na brijegu. O tvojoj stručnosti da balje i ne pričam, Kupili su ti traktor carraro jer ga ima i Miklaužič, samo si prekasno shvatio da je on sadio na 2.5m a ti na 1.8 m a razlika između carraro i antonio carraro je što je ovaj prvi poljoprivredni traktor a drugi je vinogradar, isto tako si kupio frezu  od 165 cm a redovi su ti 180 itd. itd.  i da dalje ne pričam i da te ne provociram . ;)

hehe, znas kad si bio kod mene u podrumu, u zimi 2009. godine, prvi i posljednji put. pa naravno da je bilo svega jer jos nisam zavrsio posao i ne kuzim kakve to veze ima sa icime.. uostalom o eko proizvodnji nemas blage veze. pa naravno da sam kupio traktor kao Miklauzic jer za drugo nisam niti znao a to je bila njegova preporuka kao profi vinogradara, isto vrijedi i za ostale strojeve i ne kuzim gdje je tu sad problem, pa nitko se nije rodio najpametniji ili krenuo u neki posao da je odmah sve znao i najbolje napravio, osim vjerojatno tebe.. bilo je puno problema na pocetku ali to su bile pocetnicke greske koje su se odvijale prije 5-6 godina i ne vidim kakve one uopce veze imaju sa onime sta se dogada danas. bitno je da se covjek nauci i krene na bolje. ja znam sta radim i u kojem smjeru se zelim razvijati i ici, za razliku do tebe imam neku svoju filozofiju i cilj i to je ono sto je najbitnije u svemu tome. ;)

ps. provociraj koliko oces, ionako nemas pojma o cemu pricam sto ti je ionako Luka vec odavno rekao.. 8)
Evidentirano

Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #80 na: 25 Kolovoza, 2011, 09:05:11 »

Ajde ljudi, a da malo spustite loptu na zemlju. Znate kako mi to izgleda? Ko da čitamm BBB i Torcidu u komentarima ispod članaka na netu ili večernjem. I Ivan i Razor i još neki udaraju jezikom ko lopatom (osjetio sam to i sam). Koja je tome svrha.
A glede teme - eko pristup je svakako preporučljiv, no do njega su odustali , s klasičnim sortama, i u Jazbini, a imaju "neograničen" budžet. Zato su Nijemci i dozvolili proizvodnju iz sorti međuvrsnih mješanaca. Dok se to kod nas dozvoli, vani će biti već na tisuće hektara istih. No svakako treba imati eko načela na umu, izjeći prskanja i umjetnjake koliko je god moguće, izvući maksimum pravilnim i stručnim radom u vinogradu, no sve to u mnogome ovisi i o položaju i sorti - za eko proizvodnju treba birati najrobusnije sorte i najbolje položaje. Jednostavno, činiti najbolje što se može, ali ne biti rob eko načelima tamo gdje to nije moguće. Ova je godina osobita i eko proizvođači dolaze na svoje - no koliko će opet čekati takvu? Primjenite iz eko pristupa ono što možete, izvucite najbolje iz Ivanovih postova, nemojte ga samo pokapati. Ne znam koliko Ivan ima para, ili nema, ali ako ima, pa nije to nekakav njegov grijeh. Svi bi si rado priuštili veći budžet.
Glede "duha zemlje" koji bi se trebao osjetiti u vinu, on je također jako vezan uz sortu, a vi u Moslavini imate sortu za prava, velika vina, a to je Škrlet, no treba tu još mnogo rada. Ovdje su spominjani neki veliki slovenski vinari, da ih ne nabrajam, no što se ekologije tiče, radi se o lokacijama i klimi koja je mnogo povoljnija od naših sjeverozapadnih uvjeta. Ali bitna je činjenica da su svoja najveća vina proizveli od autohtone sorte, što im je olakšalo put do posebnosti. Ali obično imaju u ponudi i svjetske sorte, za konvencionalnije i jeftinija vina.
Eto toliko, i uživajte u svojim vinogradima i ovoj posebnoj godini!
Evidentirano
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #81 na: 25 Kolovoza, 2011, 11:58:48 »

A glede teme - eko pristup je svakako preporučljiv, no do njega su odustali , s klasičnim sortama, i u Jazbini, a imaju "neograničen" budžet. Zato su Nijemci i dozvolili proizvodnju iz sorti međuvrsnih mješanaca. Dok se to kod nas dozvoli, vani će biti već na tisuće hektara istih. No svakako treba imati eko načela na umu, izjeći prskanja i umjetnjake koliko je god moguće, izvući maksimum pravilnim i stručnim radom u vinogradu, no sve to u mnogome ovisi i o položaju i sorti - za eko proizvodnju treba birati najrobusnije sorte i najbolje položaje. Jednostavno, činiti najbolje što se može, ali ne biti rob eko načelima tamo gdje to nije moguće. Ova je godina osobita i eko proizvođači dolaze na svoje - no koliko će opet čekati takvu? Primjenite iz eko pristupa ono što možete, izvucite najbolje iz Ivanovih postova, nemojte ga samo pokapati. Ne znam koliko Ivan ima para, ili nema, ali ako ima, pa nije to nekakav njegov

Dozvoljeni su isto u Svicarskoj i Austriji. Slazem se sa tobom, ja sam isto vidio da kod emne neide bez prskanja sa standardnim sortama, pa sam kompletno presao na interspecificne sorte (Johaniter, Muskaris, Cabarnet Jura). Sad je druga godina i super sam zadovoljan.
Evidentirano

... vino voli visinu i dobar pogled, voli gledati odozgo.
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #82 na: 25 Kolovoza, 2011, 12:24:16 »

Vjerujem. Vidio sam navedene sorte u ponudi u Austriji. Za sada imam nekoliko ovogodišnjih trseva stolnog grožđa, međuvrsnih križanaca, i nisu dobili niti kapi zaštite. Nigdje niti traga bolesti. No vjerujem da će im u težim godinama trebati minimalna pomoć u smislu jednog ili dva prskanja. Za stolno bi grožđe bili izrazito bitno da se ne prska, ili barem da se manje prska. Naravno, i za vinsko, ali ipak nečistoće i ostatke pesticida taložimo, filtriramo i sl.
Evidentirano
traper99
Novak
**

Nisam pijanac, nego pijac...

Email
« Odgovor #83 na: 25 Kolovoza, 2011, 14:21:38 »

Slazem se s gore navedenim, rasprava je odlicna dok to ostaje u granicama dobrog ukusa. Poslije toga ova vrijedjanja nemaju smisla, padate u ocima i sami sebi, a kamoli drugima. Ludi moji, postujmo tudje misljenje i drugaciji pristup. Svi skupa cinimo paletu razlicitosti i uzivajte u svojoj ulozi na ovom forumu ,zivotu, pa i u samom vinu. Predlazem da ucinmo ove godine vrhunska  :)vina u skladu s onim sta nam je Bog dao, a to je izgleda posebna berba 2011!!!!
Zivili!
Evidentirano
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #84 na: 25 Kolovoza, 2011, 16:12:34 »

.. Za sada imam nekoliko ovogodišnjih trseva stolnog grožđa, međuvrsnih križanaca, i nisu dobili niti kapi zaštite. Nigdje niti traga bolesti. No vjerujem da će im u težim godinama trebati minimalna pomoć u smislu jednog ili dva prskanja. Za stolno bi grožđe bili izrazito bitno da se ne prska, ili barem da se manje prska.

ja isto imam oko 10 vrsta stolnog grozdja i isto je bez bolesti, cak je u prosloj godni koja je bila katastrofalana, ostalo bez bolesti (ovdje sam vec pisao o tome: http://www.vvvforum.eu/index.php?topic=424.msg23359#msg23359)

Dalo i se diskutiorati koliko otrova se moze uopce filtrirati iz mosta???
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #85 na: 25 Kolovoza, 2011, 17:00:50 »

Filtrirat, hmh, tesko. Ali taloziti se da.
Evidentirano

Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #86 na: 25 Kolovoza, 2011, 17:49:59 »

hehe, znas kad si bio kod mene u podrumu, u zimi 2009. godine, prvi i posljednji put. pa naravno da je bilo svega jer jos nisam zavrsio posao i ne kuzim kakve to veze ima sa icime.. uostalom o eko proizvodnji nemas blage veze. pa naravno da sam kupio traktor kao Miklauzic jer za drugo nisam niti znao a to je bila njegova preporuka kao profi vinogradara, isto vrijedi i za ostale strojeve i ne kuzim gdje je tu sad problem, pa nitko se nije rodio najpametniji ili krenuo u neki posao da je odmah sve znao i najbolje napravio, osim vjerojatno tebe.. bilo je puno problema na pocetku ali to su bile pocetnicke greske koje su se odvijale prije 5-6 godina i ne vidim kakve one uopce veze imaju sa onime sta se dogada danas. bitno je da se covjek nauci i krene na bolje. ja znam sta radim i u kojem smjeru se zelim razvijati i ici, za razliku do tebe imam neku svoju filozofiju i cilj i to je ono sto je najbitnije u svemu tome. ;)

ps. provociraj koliko oces, ionako nemas pojma o cemu pricam sto ti je ionako Luka vec odavno rekao.. 8)

Pa ja upravo o tome pričam cijelo vrijeme upustio si se u vinogradarstvo a o tomi nisi imao pojima niti nikakve veze, o strojevima nemaš pojima i sve što si kupovao bilo je krivo (tvoj traktor je obični ratarski traktor a ne vinogradar) a sve te tvoje ludosti i promašaje je netko platio.

Već sam ti sto puta rekao da nemam ništa protiv eko proizvodnje i eko načela ako se ljudi toga drže i tako rade i ako je to njihov put, ali popizdim kad me hranite sa eko glupostima i svojim filozofijama a špricate sa Melodyem (ti) ili Mikalom (luka)
Evidentirano

45.857327,16.282457
tupka
aktivni član

Email
« Odgovor #87 na: 07 Prosinca, 2011, 10:48:08 »

http://pinova.hr/hr_HR/pocetna/aktualno/dogadanja/upotreba-pojmova-bio-ili-eko-ne-znaci-da-je-proizvod-ekoloski-uzgojen
Evidentirano

Live long and prosper!

vrbovec
mmihale
Novak
**

Međimurje

Email
« Odgovor #88 na: 08 Prosinca, 2011, 12:10:06 »

http://pinova.hr/hr_HR/pocetna/aktualno/dogadanja/upotreba-pojmova-bio-ili-eko-ne-znaci-da-je-proizvod-ekoloski-uzgojen

dosta komplicirano za nas potrosace. Pitanje je kako se kontrolira, jel nesto ekoloski proizvedeno ili ne, i koje su kazne za lazne deklaracije!
Evidentirano

traper99
Novak
**

Nisam pijanac, nego pijac...

Email
« Odgovor #89 na: 10 Ožujka, 2012, 08:23:56 »

http://www.wineanorak.com/california/napavalley_8_GrgichHills.htm
Evidentirano
 Str: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!