Da li se, i kako, može koristiti Baboov širomjer za utvrđivanje pervrelosti komine od šljive?Unapred, hvala vam.Ivan
e ovako probao sam svakako razblažit rakiju al uvjek mi se dosta muti jbg kad morma skinut sa 65 na 40-45 % dosta je to vode po litri rakije a nemogu čekati da se to možda za neko vrjeme izbistri e sad ja bih ju profiltrirao pošto svedno ću za koji dan filtrirat vino a mislio sam rakiju proterati kroz k100 filt . ploćee sad da li opet treba proći neko vrijeme od razblaživanja rakije do filtriranja :scr: :scr: :scr:
jel bila porezna i carina ? Ak nije budu !
Sorry Mc Ozy al ja računicu tu ne vidim...da nisi sj.... onih 300 litri vina mogao si tu lovu okrenuti i kroz prodaju vina,zar ne?...bez plina i šećera bilo bi oko 12 kuna po litri!! ...sasvim pristojna cijena...
Autor: Mc Ozy Trošak :vreća šećera na trop 400 knplin 4 boce 420 kndest. voda 65 kn voda je skupa mogao si ovu domaču prekuhati ; Ukupno: 885 kn za 155 l rakije, koju naveliko dajem po 30 kn = 4650 kn ! Za to kupujem sredstva za špric u vinogradu !
Sve je po zakonu, narafski , reklo bi se neka institucije rade svoj posao:)Kad bi ga mogel prodat, ok. Ali slabo ide.Radi se o D2, sortnog mi je još falilo. Mlado vino startalo jako loše.Tu i tam nešto.Od lani mi tri kupca poumiralo.Ne od vina, starost, srce ... Dvojica švercera onemogućeni u firmi gdje rade, ostali ... jednostavno ih nema. Čini mi se da je kriza dublja neg mislimo Ovo si jako dobro sročio "ne od vina"Prekuhati ili destilirati? Ak ju destiliram više me dođe plin.65 kn me došlo 30 l vode. Ispod 3 kn litra. Kaj to nije isplativo? Ma je naravno, ovo je bila mala šala, lp.
Koliko vrijedi rakija od kruške stara 4 godine???