Da, za sivi pinot, moram nesto iskombinirati za njega, uvijek mi je nekako tanak, ove godine je fermentacija bila na 14°C Siha cryarome i opet nisam zadovoljan, htel sam probati sa vlastitima, ali sam odustal, posto je bilo 103 Oechsla i ponesto botritisa (zakasnili sa spricanjem pred zatvaranje grozda, i nije bilo klasicnog spricanja botricidom u osmom mjesecu)Slijedece godine hladna maceracija, qa23 i kasni prvi pretok, mozda i beta enzim ako budem mogel odrzati potrebnu temperaturu u podrumu. Cini mi se da previse ocekujem od sivog pinota, primarna aromatika mu je ocigledno slaba, mozda neki slabiji klon...[/quoteQuote from: Goran159 on 31 Listopada, 2015, 13:15:57Da, za sivi pinot, moram nesto iskombinirati za njega, uvijek mi je nekako tanak, ove godine je fermentacija bila na 14°C Siha cryarome i opet nisam zadovoljan, htel sam probati sa vlastitima, ali sam odustal, posto je bilo 103 Oechsla i ponesto botritisa Slijedece godine hladna maceracija, qa23 i kasni prvi pretok, mozda i beta enzim ako budem mogel odrzati potrebnu temperaturu u podrumu. Cini mi se da previse ocekujem od sivog pinota, primarna aromatika mu je ocigledno slaba, mozda neki slabiji klon...Quote from: Koshpa on 31 Listopada, 2015, 14:17:11I ozren007 ima problem sa sivcom i njegovom aromatikom. Pa ako vidis da ne mozes imati jaku primarnu aromatiku poradi na strukturi. Maceracija, dulje drzanje na kvascima, strukturni kvasci...Meni on ionako nema neku aromatiku.Sivac- hm, moja tiha patnja....vinograd krasno izgleda, redovita
Da, za sivi pinot, moram nesto iskombinirati za njega, uvijek mi je nekako tanak, ove godine je fermentacija bila na 14°C Siha cryarome i opet nisam zadovoljan, htel sam probati sa vlastitima, ali sam odustal, posto je bilo 103 Oechsla i ponesto botritisa Slijedece godine hladna maceracija, qa23 i kasni prvi pretok, mozda i beta enzim ako budem mogel odrzati potrebnu temperaturu u podrumu. Cini mi se da previse ocekujem od sivog pinota, primarna aromatika mu je ocigledno slaba, mozda neki slabiji klon...
I ozren007 ima problem sa sivcom i njegovom aromatikom. Pa ako vidis da ne mozes imati jaku primarnu aromatiku poradi na strukturi. Maceracija, dulje drzanje na kvascima, strukturni kvasci...Meni on ionako nema neku aromatiku.
Sivac- hm, moja tiha patnja....vinograd krasno izgleda, redovita