i tako ja pratim ovu raspravu , popisem si sve sto bi meni trebalo i kruzim po pola karlovacke i pola zagrebacke zupanije i ne nadjem NISTAAAAA !Ne postoji zastupnik za SIHA proizvode !!!!!. Najblizi mi u Sesvetama ! Pa koji k... ce ovolika rasprava i reklama kad imaju dvije trgovine u Hrvatskoj ?
HvalaUzmimo najzahtjeviji kvasac npr. 228Dali bi za jega vrijedila ovakva prihrana: Siha proferm H+2 30g/100l (40g je max) + na 60 % vrenja Siha sol za vrenje Plus 30g/100l (50g je max). Ovo mislim na mošt iz zdravoga grožđa. Nemam iskustava sa zahtjevnijim kvascima pa se bojim da nešto ne zeznem.Hvala
Kokotagro u Jaski ima dosta SIHA proizvoda...
Evo jedan poučan,zanimljiv katalog za Siha proizvode, naravno kod nas je nemoguče nešto takvo pronači ali zato slovenci imaju sve...http://www.metrob.si/wp-content/uploads/2011/08/prospekt-vodic-v-proizvodnji-vina-13-07-2011.pdfDok sam kupovao eno preparate kod Gorupa.d.o.o iskopirao sam si i katalog o kvascima našega uvoznika . Sve je na njemu dobro napisano osim preporučene prihrane.Tamo za Kvasac Siha Whitearome piše: 25-30g Siha sol za vrenje Plus i 30g Siha proferm H+2. ( to bi bilo van zakonskih dopuštenja)U ovom slovenkom katalogu piše: 25-30g Siha sol za vrenje Plus ili 30g Siha proferm H+2. Koshpa je vidio taj katalog pa zna o čemu pričam.
Bilo bi lijepo napraviti usporedbu, uzeti desetak kvasaca na istoj sorti i onda pratiti rezultate. No, većina pakiranja je po 500g, a jedva se i takva nađu od nekih proizvođača u okolici pa bi trebalo imati poštenu vinariju da bi se to moglo probati, no sigurno bi rezultati bili zanimljivi.
malo sam gledal onaj slovenski katalog i za silvanac i r.rizling preporucaju siha Cryarome? ima ko kakvih iskustva s tim? ..pise da je velika potreba za hranom i da treba rehidrirati s aktivatorem..dal to i vi tak radite ili netreba komplicirat jos i s tim?