Pitanje za forumaše koji su koristili zahtjevnije kvasce prema hrani npr: Uvaferm 228, Uvaferm CS-2, Uvaferm CY 3079, CEG...Koju vrstu hrane i u kojim količinama ste je koristili kod prihranjivanja zahtjevnih kvasaca?
Fermaid E za početak, na 60% vrenja siha sol za vrenje ili diamonijev hidrogenfosfat uz miješanje.
Ja sam čitao karakteristike toga kvasca i nigdje nisam pročitao da ima vece potrebe za hranom. Gdje si to pročitao?Ako kvasac npr Cryarome ima veće potrebe za hranom, sa koliko bi ga hrane ( Profermh H+2) trebalo prihraniti, ili možda treba koristiti neku drugačiju hranu?Na hrani piše da se može maximalno dodati 40g/100l hrane...Siha 7 milsim prihraniti sa 25g/100 l mošta, pošto si rekao da nije zahtjevan prema hrani.
Ak ti kažeš da je ok onda sigurno nisam pogriješio. Jel znaš sa koje stranice bi se mogle skinuti opis kvasca i tehničke karakteristike na engleskome, za sve kvasce sam pronašao jedino za ovaj nemogu.
Nisam registriran tak da niš od toga...Hvala
Za SIHA 3 isto pise da ima velike potrebe za hranom, a meni se pokazao kao srednje zahtjevan i uopce ga nisam prihranjivao njihovom hranom vec Vasonovom V activ (nesto slicno kao Sihina sol za vrenje +)