ja bum ove godine prvi put koristil DSM FERMIBLANC AROM bum videl ove godine kak se ponašaju dal ih je neko koristil?
64kn za koje pakiranje?
Ja sam kupil isti kvasac danas, 64kn platil, nisam uspel do dežele v nabavu. Stavil sam ga u malvaziju danas..., nekih 20g na 130 litara...
Nadam se da imas na umu da ti taj alkohol ima toleranciju na alkohol do 12%. Mozda ti ostane blago polusuho.
misliš kvasac?17 sladora..pa to daje alkohola 11%..pojasni malo, zasto bi ostalo blago polusuho...ove godine nebudem imal alkoholna vina, danas berem mješavinu, došećerival budem do max 17, ili 17.5, ne više, a to je po vinskom računalu(hvala Jovica ) oko 11,5 alkohola
IMO, previse, ali ako nemas izbora jebiga.
a kaj bumo, mi amateri nemremo dobit rabat, više me košta vožnja i gubitak vremena za tražit cijenu povoljniju za 3-4 kn, na malo se ne isplati sigurno
Ma kazem da je tolerancija kvasca do 12% alkohola i da mu je primarna namjena proizvodnja polusuhih vina.
nisam znal da mu je namjena proizvodnja polusuhih vina...al dobro, niski su šećeri i u pravilu bi trebal on to odradit do suhog, kaj ne?