Nemam što javiti grožđe je bilo previše plesnavo. U četvrtak stavljen mošt na taloženje a u petak ujutro krenula fermentacija. Konzultirao sam struku i sve bacio. Kupio sam 500 kg šljiva i ove godine pečem samo rakiju.U svakom slučaju hvala na savjetima
Onda super, bitno da si zadovoljan.. Pitaj ih i za sljive, ak ti vele da i njih bacis, zovi, dodem ti pomoci da ih zbrinem..
Na kraju krajev mogao si dobiti vinski ocat, koji i je konacni produkt alkoholnog vrenja.. Prodati litru po cca 10 ln. Ulozeno bi sigurno vratio.. Svi koji su ti dali savjet koliko imaju vlastitog vinograda? Lako je s tudim mlatiti po plotu.. Koliko su bacili vlastitih mosteva? I nisu svi bili sugurno ideala ak se bave uopce vinogradima.. Ili im je sve to posao, pa onda eto najlakse bacit, pricekaj dogodinu pa zatim sve ponovno..
molio bih nekog stručnjaka da mi objasni nešto u vezi sadnje cijepova,fali mi oko 20.komada trseva,pa me zanima da li bih sad mogao iskopati grabe,i posaditi cijepove,ili je bolje to napraviti na proljeće?vinograd imam u sj.zapadnoj Hrvatskoj,Barbara,unaprijed hvala!