Ne se dati prevariti, ostaviti grozde ako se da, iskoristiti godinu do kraja, eto ja imam sivi pinot a planiram ga brati 25.09. Ako bude sve u redu[/quotea.koliko imas pinota i kako si zadovoljan njime?!! ja ga ove godine planiram maceriratii odraditi dvije berbe na pinotu sivom...prvu klasicnusa cca 85-90 Oe + whitearome kvasci + ferm. na 17 C.a drugu nesto kasnije sa cca. 100-115 Oe maceraciju min. 48 h ferm. na 19 C a kvasce jos trazim,a nije iskljucena ferm na vlastitim kvascima....
Oggy moj savjet ti je da beres prema odgovarajucim kiselinama i sve u jednoj berbi. Whitearome ce odraditi svoje bez problema, ako zelis jace hladiti idi na Cryarome. Nemas potrebe za 2 berbe, maceraciju osim ako ne zelis postici jace obojenje vina.
Ni miha nema?
Evo prve najave za ovu godinu 16.08. planirana berba vugave,počinje preveliki gubitak uslijed suše,danas sam pustio 7000l vode na 300-tinjak loza da bi malo usporio propadanje sladorima i kiselinama ću se bavit poslije berbe,01.08. slador je bio na 16 po babou,
Danas vam je doslo lipe kise i za lozu i za masline a biti ce je i narednih dana kako kaze http://www.pljusak.com/Lijepi pozdravi