Bas zato sto je bilo previse vlage u zemlji nije bilo protoka tvari kroz biljku i zato zu seceri niski... Oni koji prodaju vino ipak nebi trebali davat takve izjave, jer to bas i nije najbolja reklama, sto ce na etiketi pisati brano u karenci:-) Ovo je extremna situacija isto kao i susa i po meni vrijede produljene karence
Znam ljudi da se sa karencom nije za šalit.Ali, srce me boli kad vidim kak propada.Prije nek sam išao sa Switchom ,grožđe se dobro držalo.Ideja mi je bila da si sa Switchom produljim termin berbe.Zato sam i čuvao njega za zadnje špricanje.Ali... Grožđe izgleda kao da nisam špricao sa njim.Pitam se uopče da li je što ostalo od Switcha u/na grožđu od silnih kiša koje su bile nakon tog špricanja.
Nije bilo protoka?! A od cega su bobice pucale na sortama s vecom povrsinkom napetoscu nego od vlage?O vinu cemo u prvom mjesecu. Iz dugogodisnje prakse znam da jedini problem koji moze nastat zbog karence je otezana fermentacija i eventualno generiranje H2S.
Ej Kiternas ovo s kvascima je dosta interesantno. Ima j...... logike. tnxNo Colis mi je u zadnje vrijeme u primjeni zbog moje logike. Ono, Boskalid, pa koljem pepelnicu i rani botritis... ha?
pobrao Johaniter (14 % dodat cu oko 3kg secera na 100L) zbog ptica i osa. Ne znam sto je ove godine sa tim osama pun vinograd ih je!Kako se vi stitie protiv osa?