Da li je to za tebe podbačaj kaj se tiče količine?Ovi kod mene kaj su pobrali su u plusu 20-30%,ali šećeri nikakvi,kaj rade s tim,neću se petljati,ali sumnjam da je više od 60-65Oe.Ja sam maloprije mjerio silvanac i ne ide preko 70Oe,mješavina ukupno mi se vrti oko 65Oe,jednostavno ne znam kaj bi napravio,ima nešto sitno truleži,zanemarivo,ali šećer ne mrda.Prije par dana je bilo i tuče u okolici,još mi samo to fali,u utorak bude kiša,opet bude razvodnilo,mislio sam slijedeći vikend ili da čekam,ne znam,sve mi se čini da ću na žalost morati dodavati šećera
danas se mjerilo po bregu....ali ne šećer jer na njega se nešto i ne računa već kiselina ...poražavajuće.....ch preko 11 graša isto ...a vidim po oklnim bregima ljudi beru....istina da se i b. cinerea pokazala i to ona kaj se praši .....kaj se bu to drugo leto pilo bog nek ga zna......vidim po forumu svi pišu o cukoru a ni vrag da kiselinu niko ne prati....
Vjeruj mi svi oni koji pricaju o sladorima iznad 16, 17 lazu bez obzira jel se radi o Zagorju, Medjimurju ili Moslavini. Slavonci vjerojatno imaju bolje sladore kao i obicno.
Govorim i tradicionalnim sortama poput grasevine.
ne znam zasto bi ljudi lagali. Evo moj Muscaris u subotu na berbbi imao secer 22! To je takva sorta i nista se tu laze. Pa pinot siivi kod mojih prijatelja ima isto 18% ( vidio na svoje oci). No ima dosta ljudi koji imaju problema sa secerima.