Imali smisla čekati kišu,da bi eventualno povuklo malo liti!????Za grožđe koje mi je dosta stradalo od sunca s južne strane sigurno ne,ali mislim na ono od sjeverne ?Inaće jučer mjeril;južna strana 22 po bablu,sjeverna 19a kiseline na najbujnijem trsu cca 7,dakle idealno za sardonnay i sauvignon!Sad ti budi pameten!?Jedno sem elaboriral da više nikad ne skidam lišće s južne strane
Vinogorje Vrtače:Chardonnay - 95 OeSilvanac Zeleni - 70 Oe - njega ima puno, ostavio namjernoMuškat Ottonel -93 OeCrni Pinot -100 OeRajnski Riesling -86 Oe Inače kod nas od svibnja do srpnja kiša nije padala 56 dana za redom, a onda je pred kraj srpnja padalo 3 dana po malo ( niš koristi) i do sada nije palo u zadnjih 28 dana ni kapi kiše.Bobe su mekane i sad su se malo napunile dok nisu visoke temperature od 50 C na suncu.2007 brali 16.09.2008 brali 25,09,2009 brali 19-22,092010 brali 24-25,09A ove godine sutra krećem sa pinot, ch i muškat, a ostalo za 7 - 15 dana ovisno..... Koja godina.....
Danas pobrao Crni pinot 95 Oe
najbolje za crni pinot, ne moze bolje!
Može def. i bolje!
To je relativno. Nisu alkoholi apsolutno mjerilo kvalitete vina.
danas izmjerio na zweigeltu 80 oe cim uvatim ovaj tjedan vremena krecem u berbu
kaj ti nije to premalo? moj je na oko 85 eksla i jos cu pricekati oko 2 tjedna sa njime.
ovaj vikend bil u Istri u berbi kod svojih, nabrali oko 2 tone malvazije za jednog istarskog vinara(neću reć kojeg)...kakav brzi transport, brza prerada i borba protiv oksidacije...ma molim te lijepo. Temperatura vani oko 32°C,, beremo u neoprane kašete koje smrde po octu/kiselo, rekoh ajde OK, budu se sumporile kašete - NIŠTA, pretpane kašete, sjede na grožđu, mošt se cijedi, mislim, ajde idemo na vagu pa grožđe u preradu, je, ništa, vagnemo kašete i i praznimo ih u PLASTIČNE VREÆE , opet rabljene vreće, smrde na kiselo i ljepljive...temp kroz noć bila 30°C...tek drugo jutro kolko čujem dolazi kamion i vozi u vinariju...za ne povjerovat! Naravno, ja pitam kako to zašto to, mi u Zagorju nema šanse tak...ma bude to super vele, drukčija klima, grožđe, luna..da napomenem, i kašete i vreće od gazde koji kupio grožđe, otkupna cijena 2,60KN/kg