Evo gospodicna iu HZPSSa je izmjerila.Mjesavina 76 Oe, kiseline 6,82 g/lRajnski 79 Oe, kiseline 7,65 g/l.Ja prezadovoljan rezultatima, pogotovo kiselinama koje su odlicne, taman.
jučer i danas počeo branje graševine slador 19,7-polako kreće botritis
za ranjski je kiselina i dosta niska
Ajd ne pricaj gluposti! Za koji rajnski? Onaj ubran u Reinhessenu? Mozda i je. A onaj u Baranji? Pa bas i nije. Ovo je srednja vrijednost...Ako tebe veseli tvoj rajnski sa 10g/l kiselina i 11% alkohola, super, glavno da se sto prije proda.Rajnski JE kiselija sorta, ali u enofilskom smislu nikad rajnski sa 9-10 g/l kiselina nece bit ocijenjen kao vrhunski, osim ako nije neutraliziran sa barem isto toliko ili vise ostatka secera...Zaboravljas da imas preveliko opterecenje trseva, premalo suncanih sata i opcenito losu klimu da bi dobio IOLE kvalitetno vino, a kamoli vrhunsko! Po zakonu jelte..STOGA!
bok ljudi...Evo i ja jucer prisiljen brati (u smislu pregleda stanja botritisa, vremenske prognoze i pucanja bobica). Na 200 cokota grasevine otprilike 150 litara mosta sa 15 secera. Za kiseline neznam niti cu uopce znati dok ne odnesem na analizu nekad kasnije. Razlog podbacivanja je nebranje strasno do osrednje trulih grozdova uzrokovanih tucom ranije ove godine... a seceri su niski jako... nikakav kraj godine - a obecavala je puno. U nedelju vjerojatno direkta beremo... pa mozemo nekad napraviti skup vinogradara koji proizvode direkt. Mislim da njega bude oko 600 - 700 litara hahaha sladori 13 za sada... vjerojatno ni nebudu vec s obzirom na prognozu.
čega 19,7 koj je to lokalitet sretno
ja se ne slažem ne sa samim odgovorom već sa tonom kojim je on pisan...