"Dovoljno vam je da kraj svoje voćke provedete 30 sekundi i odrežete ono kaj stvarno treba, zatim se morate maknuti, jer ako ste više kraj nje samo ćete štetu napraviti. I to šest puta godišnje
Veli režite samo debele grane, a ostalo se reže u cvatu.
Ni jednu granu koju je odrezao nije rezao ravno čisti rez
Veli da je vreteno najbolji oblik jer se tako postiže najukusniji i najkvalitetniji plod. Veli da što je bliže plod deblu dobije više minerala i drugih kvalitetnih skokova, a što je dalje od citiram "Cijevi provodnice hrane" plod je lošije kvalitete.
Razor, da li je vrijeme pogodno za rezidbu? Imam u Velikoj Gorici vočnjak, jabuke, kruške, marelice, breskve, šljive, trešnje, višnje, grmovi bobičastog voća itd. Ne znam zbog mraza jutarnjeg i sl.. Voćnjak je mlad, 2h... Hvala!LP,Zeke
Zanima me dali u rasadniku Fitopromet Podsused imaju samo sadnice jabuka? ili je mogce kupiti sadnise drugih vocaka ?U jednom postu ste spomenuli radasnik "Agrocar, Bistranski Novaki, prije Gornje Bistre", nemogu naci nista na netu, kakve su cijene i i sta sve imaju ?a rasadnik prije Zapresica, kad se prodje most iz Zagreba sa lijeve strane?
Odgovorio sam na private, vjerujem da i druge zanimaju neke stvari, pa objavljujem :Nećeš nigdje naći u državi sadnice jabuka ispod 25 kn, za maloprodaju.Pusti Podsused, malo dalje ti je Agro Car u Bistri, koji ima sadnice po toj cijeni. Bio sam u četvrtak u Posusedu, jabuke su 28, koštićave 33 kn, sa time da uzimaju robu od agrocara. Bio sam i u Bauhausu, cijene su im sramotne, 34 kn po sadnici jabuke je previše, a sadnice je slagao nestručnjak jer su im u koševima skupa jabuke i šljive i pitam se tko je tu lud Agro Car ti ima baš svega, Bistranski Novaki, po cesti za G. Bistru do table pa nadesno. Blizu je cesti, teško je zalutati. Koštićave voćke su po 30 kn, jabuke 25. Bio sam u četvrtak tamo.Zaprešićki ne znam, ne znam šta bi ti predložio, bio sam tamo jednom prije par godina, a točim benzin 500m prije na benzinskoj Tifonu konstantno jer živim tamo pola godine, ne znam cijene i odnose i šta naručuju, više ti je to za ukrasno bilje nego za voćke, mada imaju i toga. Agro Car u G. Bistri i Volarević ( Rasadnik Prud) u Metkoviću su najbolji rasadnici u državi.Agro Cara nema na netu, šta je jedan minus, no isplati se otići tamo.Rasadnik Ivković je bezobrazno skup po meni i imaju nekvalificirano osoblje sklono podvaljivanju.Pozdrav!