Razor, puno hvala na promptnom odgovoru. Svaki savijet mi je i više nego dobrodošao, obzirom da nemam pojma o voćarstvu.Zaboravio sam gore navesti bitnu stvar, a to je da od svake navedene sorte imam mjesta samo za jednu sadnicu. Dakle, jednu jabuku, jednu krušku.... - ukupno 8 različitih voćki. Zelim da stabla budu patuljasta i da kroz cijelo razdoblje nešto rodi... Dakle, da voćke budu od neke najranije sorte do najkasnije. Može konkretna preporuka za sorte?Inaće Razor, odakle si? ZG i okolica? Vidim da si jako stručan po pitanju voćarstva i sigurno ću trebati tvoju pomoć, ako ne prije, kod prve rezidbe.Thanks!
Ovak pitanjce,Kaj sa izbojima na jabukama?Ja ima 12 jabuka (svašta sam uzeo idared jonagol zlatni deliše grany smith canada božičnica i bijeličak).One su sve jednogodišnje (odnoson ova godina im je druga) i na nekim stabalcima su počeli izbijati listovi jako nistko a na jednoj jabuci je grana počela izbijati na visini od 40 cm. Dali da to režem/potrgam da mi kasnije ne izraste jabuka ukrivo?
zelena rezidba vočaka, kaj je to? jel to rezanje ovogodišnjih grana koje idu ravno u zrak , a na proljeće će se ionako orezivati?
Pozdrav svima!Što mislite, da li bi preneuredno izgledao voćnjak sa 10ak razlicitih patuljastih sorti, obzirom da ih obavezno treba poduprijeti stupovima?Nekak mi to zvuci prešlampavo.... možda zato jer si ne mogu predociti kako bi to izgledalo? Nemam baš preveliko dvorište koje mogu odvojiti za voćnjak, a htio bih lijepe male sorte, pa nema druge nego posaditi patuljaste sorte.
Lišće ostavi, ako je tako malo kao što veliš, nemoj ništa onda do proljeća dirati. Za piramidu će ti trebati malo savijanja.Obično nekakve letve nabaviš pa ih u x oblik staviš za prvu etažu grana, samo trebaju narasti.MM106 ti nije jako bujna podloga, vjerojatno ti neće ni lojtre trebati.