Pozdrav Goričari,zanima me jel ko ima ili gde bi se dalo nabaviti tablica mješanja preparata?Fala VULE
Na pojedinim vinogradima kod nas već ima znakova peronospore (uljne pjege), pogotovo tamo gdje se nije dovoljno kvalitetno ±pricalo. Sutra zadnji put ±pricam mikalom i kossanom (sumpor) i fala bogu kod mene je (jo±) sve zdravo.
Kod mene isto nema niš šprical sam prekjučer sa Rivalom+Stroby,nego me zanima kaj podrazumijevaš pod kvalitetnim špricanjem (ne mislim sad na preparate i da promašim pol lišća)?Sad sam šprical leđnom špricom i obično diznu narihtam da maglovito šprica i kad se osuši jedva se vidi preparat isto radim kad špricam električnom na šlaufe ima skoro istu ručku jedino veći pritisak i opet narihtam diznu na maglu. Vidim kod nekih suseda da narihtaju na krupnije kapi i onda to prilično vidljivo izgleda na listu i posle kad se osuši dok moje skoro ko da nisam šprical. Kak je to kod tebe?
Forum star + Sabithane je odlična kombinacija, pogotovo pred cvatnju. Inače,ni jedno poznato sredstvo ne ±titi pouzdano lozu od zaraze peronosporom vi±e od 10-11 dana. Samo se u suhim uvjetima moµe napraviti i veći razmak između prskanja.
Zaista sam u nedoumici čime špricat. Vrijeme je koma, dakle moći će se špricati tek u utorak taman pred pravu cvatnju. Tršće mi je zdravo, nisam primjetio nikakvu bolest, ali planiram pošpricat sa cromosulom i rivalom tek preventive radi. Kaj vi mislite, jel je to dovoljno?