Ja se baš nebi kladil na to da se budu svi nelegalni objekti rušili. Ima puno bespravno sklepanih kuća čiji vlasnici preživljvaju sa 1000-2000 kn mjesečnog dohotka. Ti novci im nisu dostatni ni za hranu a kamo za legalizaciju kuće. Baš me zanima tko je spreman srušiti 100 000 nelegalnih kuća čiji vlasnici stvarno nemaju za legalizaciju.
I kaj bude Država sa svom tom silnom sirotinjom dok vlasnici pokrepaju? Krpala krovište dok pukne koji crijep? Zamijenila žarulju, povapnila podruma? Ili ko novi vlasnik zamjenila brave i zapečatila vrata?
neće se sve rušiti koje bude ostalo nelegalizirno već bude država sama to legalizirala o svom trošku kroz par godina i onda ispostavila račun (sigurno će biti dosta veći nego da si sam to obavi)vlasniku koji će to morati platiti ako to ne plati u zadanom roku država upisuje teret na tu česticu u gruntovnici tako da nakon toga nema više prodaje,nasljeđa ili darovanja bez plaćanja tih troškova sa uvećanjem zateznih kamata.tako je meni objasnio javni bilježnik