imam 1000 m kvadratnih, 450 trsova. Danas na 50 litara vode nordox 150 g, chromosul 300 g i tensiofil 80 ml. Prije kiše. Koprivnica.
Naprskao sam 15.05. Qadris 0.1%+ sumpor o.2% dali sada treba posle ove kise ici sa Mikalom Flash i sumporom.Sorta je Vranac ,loza se nalazi neposredno pred cvatnju.Hvala.
evo moj mali doprinos statistici tko sa čim prska....1.- prskanje, tek 17.4.. znači čekam da se pupovi praktički malo otvore i onda tek špricam "zimsko" ...sa crvenim uljem samo u koncentraciji malo manjoj od samo preporuke za zimsko ...na taj način mislim da djelotvorno ima učinak na sve štetnike jer se kada malo i zatopli oni tek i bude...a i malo zaštite uđe u same pupove gdje neki i prezimljuju te ih na taj način onemogućim....2- prskanje idem dok mladice porastu u prosjeku oko 10-15cm (imam mješani sastav u vinogradu , pa neke su ranije-veće , a neke kasnije i manje mladice) i odmah krećem sa sistemikom i sumporom, a zato da ih što kvalitetnije zaštitim u njihovom brzom bujanju , znači da je sistemik u njima kako bi malo ipak uticao i na, svaki dan, sve veću njihovu površinu zelene mase....nisam mogao dodati sada Herbagreen jer kažu da ne smije sa fosetil-al....a kojega ima u Rivalu kojeg sam koristio ...(inače već godinama u toj fazi Rival radi crne pjegavosti , a koje ima dosta...u ovom starom vinogradu...)3.- put sam , 12. , sa Ridomil Gold 68 MZ, i sumpor i normalno Herbagreen prvi put i od sada svaki put sa njim kao dodatkom ...4.- danas . ide; CABRIO TOP® primjenite u koncentraciji 0,2 % i suzbijte plamenjaču, pepelnicu te usporite razvoj crne pjegavosti rozgve, crvene paleži lista i botritisa. Preporučam primjenu u 2 navrata i to u vrijeme jakog pritiska plamenjače (kraj svibnja) i vrijeme jakog pritiska pepelnice (kraj lipnja).CABRIO TOP® djeluje preventivno, kurativno i produženo. Dobro štiti list, grozd i mladice (koje treba kvalitetno «pokriti» zbog crne pjegavosti), kiša ga učinkovito aktivira i slabo ispire, a vinova loza ga dobro podnosi. Ne utječe na fermentaciju mošta, ni na okus grožđa i vina. Razvrstan je u zadnju (III.) skupinu otrova. , SUMPOR tekući, , Herbagreen...
nekužim čemu sad bakar