To je vjerojatno cigaraš, nikako moljac, - ( Byctiscus betulae ), nije previše opasan.
u novo posađenom vinogradu postavil sidra i napel prvu žicu,al kiša me tri put prekidala.onaj stari povezal mladice i u utorak planiram ići sa:baldo m + sabithane + prihrana bor[.Jedino mi je malo čudno zakaj HZPSS daje već preporuku u nekim djelovima Vž županije za moljca,kod mene mi se čini to još prerano ili
šesto špricanje ove godinerival+vivando(imal sam ga i taki tak bi mi propal, pa nisam kupuval neki trazol)+nu film17
Za moljca je prerano na vinogradarskim kulturama, prva generacija je slaba, ne uzrokuje jake štete, nema panike, nemojte uzalud prskati!
Nije te kiša oprala Kod mene je padalo par puta,ja namjeravam sutra prijepodne sa Ridomil Gold MZ+Karathane Gold
Imam dosta jaki napad stjenica, posebno na graševini. Barem sam to ustanovil prema knjizi. Rupe na listovima, koje rastom lista postaju sve veće, a preko njih je ko mala paučina.To je posebno na mladim (nepošpricanim) listovima. Pošto sutra špricam, da li da stavim insekticid ili će toplo vrijeme pogodovati i prerasti tog nametnika. Ako treba insekticid, koji, tako da djeluje i za stjenice i za grinje.
Bor i Baldo M se ne miješaju zbog mankozeba u Baldu...