@ mkrznar Ja sam u gotovo istoj situaciji. Ako ćeš prskat s rivalom onda po meni možeš danas prskati bez obzira na silnu kišu koju najavljuju sutra i u nedjelju. Ja ne želim još uvijek ići sa sistemikom, a danas ići sa kontaktnim je upitno zbog tih padalina za vikend. Ja ću vjerojatno sa sumporom i folpanom u ponedjeljak ako će biti vrijeme, a najkasnije u utorak. Meni je vinograd u jako dobrom stanju iako protiv grinje uopće nisam prskao, čak ni šiškarice nema na rajnskom i sauvignonu. Bojim se jedino za pepelnicu kroz ove dane, ali ipak mislim da neću do ponedjeljka sigurno prskat.
dal sad grinja još može napravit veliku štetu?
ima li tko od vas iskustva sa bortritisom peteljkovine u toku cvatnje???vec cetiri godine oidim bitku s time ali nisam siguran da li je to to.kupio sam prije sest godina u sloveniji zuti muskat ali medu 250 komada uvaljena mi nekakva nepoznata sorta(na srecu samo dvadesetak komada),a jos nisam ma njima ubrao ni grozda.vec sam mislio precijepit ili bacit van.kad netko mi savjetovao da je u pitanju bortritis i da treba vec prije cvatnjepocet vrsit zastitu na takvoj osjetljivoj sorti.ja sam do sad mislio da je u pitanju moljac.molim iskusne za savjet
taako, lijepo sam ja pošprical, i idem zadnji red opalit - nešto kaplje i kiša, 10 minuta, pol toga je oprala, srećom, stavil okvašivač pa se nešto i zadržalo.Prestala kiša, malo flaksal okolo kleti, i složil 10l materijala, nažalost, za grinju više nisam imal ništa, al nije ni zaraženo grinjom previše...dal sad grinja još može napravit veliku štetu?