VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
07 Lipnja, 2026, 00:03:00

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Kultura pijenja vina
| |-+  Kultura pijenja vina
| | |-+  Obiteljski podrumi, vinarije - dojmovi, kritike, opisi,...
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 Dolje Ispis
Autor Tema: Obiteljski podrumi, vinarije - dojmovi, kritike, opisi,...  (Posjeta: 159507 puta)
Mušketir
Novak
**

Email
« Odgovor #150 na: 02 Studenoga, 2010, 20:33:12 »

Evo nešto zanimljivo http://www.vecernji.hr/regije/bolji-okus-kvalitetniji-sauvignon-postizu-se-kasnu-berbu-grozda-clanak-210243

sve pohvale
Evidentirano

45.857327,16.282457
Koshpa
Administrator
zlatni član

Kutina, 45°29'48.87"S, 16°45'58.79"I

WWW Email
« Odgovor #151 na: 02 Studenoga, 2010, 20:44:17 »

Hvala  :)
Evidentirano

jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #152 na: 02 Studenoga, 2010, 20:49:29 »

Čestitam, znači ipak je majka glavna u vinogradu... :)
Evidentirano

SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #153 na: 02 Studenoga, 2010, 20:51:38 »

iz članka se vidi da je ipak mama glavna ;D svaka čast majstore.pravi ste vinogradari ;)
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #154 na: 02 Studenoga, 2010, 20:53:25 »

Ma clanak je pisanje od smijeha  :D
Evidentirano

Juznjak
Novak
**

Email
« Odgovor #155 na: 02 Studenoga, 2010, 21:48:26 »

Cestitam Koshpa. Bravo.
Evidentirano
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #156 na: 02 Studenoga, 2010, 22:02:51 »

Ovo je isjecak iz novina.
http://i34.photobucket.com/albums/d141/Koshpa83/IMG_0326_2.jpg
Evidentirano

DarzaJ
Novak
**

Slav.Brod, 45°11'51.51"N, 18° 1'17.66"E

Email
« Odgovor #157 na: 03 Studenoga, 2010, 18:25:02 »

Ma clanak je pisanje od smijeha  :D

Ovo ti je i dobra reklama.
Ipak se treba izboriti na tržištu
Sve pohvale.
Evidentirano
francozbolt
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #158 na: 03 Studenoga, 2010, 18:47:50 »

Ovo ti je i dobra reklama.
Ipak se treba izboriti na tržištu
Sve pohvale.
Nije stvar u kvaliteti članka. Stvar je u tome da je jedno OPG dobilo medijskog prostora u Večernjem listu. Cijelu stranu.
Biti prisutan je jako puno.
Evo primjera:
Jedno OPG iz mog kraja će tako i organizirati i ledenu berbu, pozvati lokalne novinare,
složiti zakusku za ekipu iz grada i redovito će izaći članak u novinama.
I pazi, u siječnju, reklama samo tako. A i vino za kušanje i izložbe. Još se uzme par medalja.
(iako vjerojatno neće imati baš neke direktne finacijske koristi od toga (tona grožđa = manje od 100 litara vina koja neće moći prodati po 10 puta većoj cijeni), al kad uračunaš reklamu i još pokoju kunu od tog vina mislim da je okaj).
Ništa kospa, sadi hiljadarku traminaca i za koju godinu da vidimo još kasniju berbu.

*Ovime ne kažem da je koshpa imao berbu radi reklame, već optimalne zrelosti grožđa. Članak je bonus!
Evidentirano

"He who loves not wine, women and song remains a fool his whole life long "
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #159 na: 03 Studenoga, 2010, 18:53:14 »

Pa bas po sladoru se nebi moglo rec da je kasna berba. ;D
Clanak je napravljen kao dio jednog veceg projekta koji ce izaci u Vecernjem, ali nesto kasnije. ;)
Evidentirano

SINKE
Novigrad Podravski 46.070835,16.941015
aktivni član

MOČILE(KC) 46.176317,16.784009

Email
« Odgovor #160 na: 03 Studenoga, 2010, 19:05:27 »

Nije stvar u kvaliteti članka. Stvar je u tome da je jedno OPG dobilo medijskog prostora u Večernjem listu. Cijelu stranu.
Biti prisutan je jako puno.
Evo primjera:
Jedno OPG iz mog kraja će tako i organizirati i ledenu berbu, pozvati lokalne novinare,
složiti zakusku za ekipu iz grada i redovito će izaći članak u novinama.
I pazi, u siječnju, reklama samo tako. A i vino za kušanje i izložbe. Još se uzme par medalja.
(iako vjerojatno neće imati baš neke direktne finacijske koristi od toga (tona grožđa = manje od 100 litara vina koja neće moći prodati po 10 puta većoj cijeni), al kad uračunaš reklamu i još pokoju kunu od tog vina mislim da je okaj).
Ništa kospa, sadi hiljadarku traminaca i za koju godinu da vidimo još kasniju berbu.

*Ovime ne kažem da je koshpa imao berbu radi reklame, već optimalne zrelosti grožđa. Članak je bonus!
u potpunosti se slažem marketing i mediski prostor su prevažne stvari koje s vremenom privlače nove kupce a tako i prodaju ovo sa večernjakom je super stvar za posel bude osetil na prodaji što je bit proizvodnje :o
Evidentirano

bolje umrijet od litre nego od kapi!!!
Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #161 na: 03 Studenoga, 2010, 19:06:58 »

Polako se sve to krece ka zeljenom cilju. ;)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #162 na: 02 Prosinca, 2010, 15:51:19 »

Evo neki dan sam posjetio Vinariju Trdenic. Vec duze vrijeme se dogovaramo o obilasku, ali nikak smognut vremena pa smo morali cekat zimske uvjete i noc da to i realiziramo. Da ne duzim odmah prelazimo na vina. Prvo smo probali skrlet koji jos lagano radi. Izrazito vocan miris koji jako dominira. Lakseg tijela (nista cudno za ovu godinu) i s malim ostacima secera koji su po meni pun pogodak. Zatim prelazimo na pinot bijeli. Dosta jaceg tijela i dobrog balansa, ali miris mi je bio cudan. Ne nesto sto sam navikao od pinota. Mozda zato kaj me susjed Pintaric razmazio jer on iz godine u godinu ima medju najboljim, ako ne i najbolji pinot bijeli u Moslavini. Prelazimo na pinot sivi s kojim je slicna prica. Jos je jaceg tijela, ali miris ga negdje koci.  :-\ I secer za kraj rajnski rizling.  :-* Odlicno vino, izrazito dobre arome i lijepe balansiranosti. Tijelo mu je naravno slabije (pogotovo u odnosu na proslu god) ali je vino izrazito pitko i ugodno. Iako mi se cini da ima dio nekog muskata u sebi, gazda je to negirao. ;D
Nakon rizlinga prelazimo na pinot sivi, ali filtriran s KDS12. Dakle onaj isti iz velikog tanka, samo filtriran. Zanimljivo vino ima puno puno izrazeniju i ljepsu aromu i na okus djeluje "ljupkuje" i vise sklono nepcu. :) U medjuvremenu smo jos probavali grasevinu cije grozdje potjece iz Iloka. Lijepo ugodno vino, ali nista posebno. Pio sam i bolje ove godine. ;) Na kraju prelazimo na veci podrum gdje jos probavamo izvedenice skrleta, pinota bijelog i sivog koji su po meni losije od onih prvih. Takdjer probavamo frankovku koja je dosta puna i jaka za ovu godinu i cabernet koji je nesto slabasniji od ocekivanog, iako korektan. Inace u svim bijelim vinima je pentagel i zelatina na temperaturi vina od 12°C. Vina su jos mutna i kako je Tomo rekao sto su dulje mutna na finom talogu to su kasnije bolja, ali i njega trziste stisce (kao i Miklauzica) pa mora forsirati vina iako to nebi radio da ima dovoljno starih zaliha. Sve u svemu jako dobro provedenih 6h. Malo razmijenili iskustva, poslusali iskusnije i vece vinare, zanimljive ideje sto se tice samog plasmana proizvoda (tu su oni maheri za sve na moslavackom podrucju) no isto tako su oni nama, a i mi njima ukazali na greske koji radimo u samom vinogradarenju, ali jos bitnije kasnijoj vinifikaciji.
Evidentirano

jnix
aktivni član

Novoselec, Općina Križ, Zagrebačka županija

Email
« Odgovor #163 na: 02 Prosinca, 2010, 17:14:37 »

Evo neki dan sam posjetio Vinariju Trdenic. Vec duze vrijeme se dogovaramo o obilasku, ali nikak smognut vremena pa smo morali cekat zimske uvjete i noc da to i realiziramo. Da ne duzim odmah prelazimo na vina. Prvo smo probali skrlet koji jos lagano radi. Izrazito vocan miris koji jako dominira. Lakseg tijela (nista cudno za ovu godinu) i s malim ostacima secera koji su po meni pun pogodak. Zatim prelazimo na pinot bijeli. Dosta jaceg tijela i dobrog balansa, ali miris mi je bio cudan. Ne nesto sto sam navikao od pinota. Mozda zato kaj me susjed Pintaric razmazio jer on iz godine u godinu ima medju najboljim, ako ne i najbolji pinot bijeli u Moslavini. Prelazimo na pinot sivi s kojim je slicna prica. Jos je jaceg tijela, ali miris ga negdje koci.  :-\ I secer za kraj rajnski rizling.  :-* Odlicno vino, izrazito dobre arome i lijepe balansiranosti. Tijelo mu je naravno slabije (pogotovo u odnosu na proslu god) ali je vino izrazito pitko i ugodno. Iako mi se cini da ima dio nekog muskata u sebi, gazda je to negirao. ;D
Nakon rizlinga prelazimo na pinot sivi, ali filtriran s KDS12. Dakle onaj isti iz velikog tanka, samo filtriran. Zanimljivo vino ima puno puno izrazeniju i ljepsu aromu i na okus djeluje "ljupkuje" i vise sklono nepcu. :) U medjuvremenu smo jos probavali grasevinu cije grozdje potjece iz Iloka. Lijepo ugodno vino, ali nista posebno. Pio sam i bolje ove godine. ;) Na kraju prelazimo na veci podrum gdje jos probavamo izvedenice skrleta, pinota bijelog i sivog koji su po meni losije od onih prvih. Takdjer probavamo frankovku koja je dosta puna i jaka za ovu godinu i cabernet koji je nesto slabasniji od ocekivanog, iako korektan. Inace u svim bijelim vinima je pentagel i zelatina na temperaturi vina od 12°C. Vina su jos mutna i kako je Tomo rekao sto su dulje mutna na finom talogu to su kasnije bolja, ali i njega trziste stisce (kao i Miklauzica) pa mora forsirati vina iako to nebi radio da ima dovoljno starih zaliha. Sve u svemu jako dobro provedenih 6h. Malo razmijenili iskustva, poslusali iskusnije i vece vinare, zanimljive ideje sto se tice samog plasmana proizvoda (tu su oni maheri za sve na moslavackom podrucju) no isto tako su oni nama, a i mi njima ukazali na greske koji radimo u samom vinogradarenju, ali jos bitnije kasnijoj vinifikaciji.

koje...malo detalja...

-tko sad piše kaotično...prvo si sam posijetio , pa onda su vama...  ili sam sebe poštivaš 8)
Evidentirano

Koshpa
Administrator
zlatni član

WWW Email
« Odgovor #164 na: 02 Prosinca, 2010, 19:02:29 »

Pa Trdenica, sami smo bili. Pod njih sam mislio na Tomu i Kresu. Pricali smo o plasmanima vina, zajednickom nastupanju na trzistu pogotovo sa Skrletom, kupnji repromaterijala, strojnog prstena. Slican model po kojem funkcioniraju Medjimurci..
Evidentirano

Str: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 19 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!