Kvasci koji se kupuju su isto tako selekcionirani i umnažani i ojačani kod vrhunskih stranih sveučilišta!Ne vidim šta je tako loše u upotrebi tih kvasaca?Znam bezbroj ljudi koji su imali problema u vinu od prirodnih kvasaca. Šta je sa drugim vrstama vina, koja imaju visoke alkohole i šećere, kako bi ona provrila sa prirodnim neselekcioniranim kvascima ???Da se sve radi na ekološki način ljudi bi bili gladni Ivane, imaš svoj forum za takve stvari, već sam te jednom upozorio da ljudima ne namećeš svoje mišljenje!!
evo, imam "svoj" forum i otvorio sam "svoju" temu pa nadam se da ovdje mogu pisati do mile volje.. pozdrav svima.
kvasce koji ti kupis u ducanu kupi i koristi jos 10 milijuna vinarija u svijetu i to za razne sorte vina tako da prakticki sva vina u svijetu danas imaju slicne mirise i okuse, radilo se o chardonnayu iz kalifornije, rizlingu iz njemacke ili grasevini iz hrvatske, i to je ogroman vinarski problem i mnogi ljudi, vinari, su nezadovoljni takvom situacijom jer se izgubila autenticnost i posebnost odredenog podrucja a u biti sami tome pridonose. ja sam apsolutno protiv toga i to ja nazivam vinskom globalizacijom
Ako nekog zanima biodinamika, mislim da bi bilo ok da procita i drugu stranu medalje:www.finewinemag.com/docs/BIODYN~1.PDFTe i raspravu o tome:http://www.finewinemag.com/index.php?action=page&p=join_the_debate&postid=5
je prijatelju, samo taj milan je cista sprdnja kojeg vjerojatno gledaju retardi dok biodinamicka poljoprivreda to ipak nije a ne mogu je shvatiti niti razumjeti cak i neki obrazovaniji i pametniji ljudi posto vidim da je to ovdje tema za sprdnju broj 1.. ali neka, samo molim te da mi das odgovor na samo jedno pitanje koje sam postavio u onoj "svojoj" temi:kakvo ce tlo biti za jos 50ak godina i kakve biljke ce iz njega rasti i kakvi ce biti ljudi koji to jedu? molim odgovor.
prijatelju vec vidim da niti ne vjerujes u akupunkturu, kao vjerojatno ni u jogu, niti jos tisuce pozitivnih stvari koje nisu po "zapadnjackom mentalitetu i kriterijima" priznate.. biodinamicka poljoprivreda je kao takva priznata, poznata i utemeljena i rasirena po cijelom svijetu i ima svoje institucije i kontrole i ne znam zasto ja ne bi mogao pricati o njoj na ovom forumu? zato jer je to drugaciji pristup u kojeg ti ne vjerujes.. za mene je hokus pokus i alkemija koristenje umjetnog gnojiva i sta sad, necemo onda o tome pricati ovdje? i da, nisi mi odgovorio na pitanje.. ps. i da, postoji mnogo znanstvenih i priznatih radova i studija iz biodinamike, stranih pa cak i nasih, kako ne!? samo izgleda da ti nisi vidio nijedan..