Moslavac, prijatelju vidis kako si u zabludi.. "mislio" si da znas sto je biodinamika ali u biti nisi imao blage veze pa vjerojatno nemas jos ni sada, iako si procitao 5 recenica, i to je ono sto me najvise smeta. svi se javljaju i pricaju protiv toga a biti ne znaju reci jednu recenicu o biodinamici ali bitno je da su protiv.. ja se barem ne mjesam u one teme u koje se nimalo ne razumijem a ako bi i zelio, prvo bi se potrudio saznati nesto malo vise o tome pa onda ici u rasprave da li je to dobro ili nije ili da li funkcionira ili ne.. a ne ovako, kazes to je sranje ali u biti nemam pojma sta to je.
Moslavac, prijatelju vidis kako si u zabludi.. "mislio" si da znas sto je biodinamika ali u biti nisi imao blage veze pa vjerojatno nemas jos ni sada, iako si procitao 5 recenica, i to je ono sto me najvise smeta
znanost je sve sto ukljucuje neka znanja a ovdje se narocito mnogo toga mora znati, prvenstveno o prirodi, procesima, biljkama i samom funkcioniranju zivota. upravo je biodinamika pobuna protiv kemije i moderne tehnologije u poljoprivredi jer ona truje i unistava zemlju, vode, sume, zrak, sjeme, biljke.. u biti cijeli kultivirani biljni svijet svodi na laboratorij a ne na zive organizme. naravno da to nije lako shvatiti a jos je teze prihvatiti ali meni je to izuzetno jasno i podrzavam takav pristup.
Ivane, prijatelju, treba imati dokaza i studija za to.Naša Zemlja je prolazila kroz razne cikluse kroz milijune godina. Zašto misliš da je industrijalizacija razlog za to? Dinosauri nisu izumrli od industrijalizacije, komet je teorija, ali da li je Naš planet se vrti na više načina, kao zvrk, inklinacija, os, elipsa oko sunca. Dokaži ti meni lijepo kako će biti za 50 godina sa svime, mislim da nitko to ne zna!
pa no, ne treba se tome cuditi, to ti je vrlo maleni korak do vina iz sumecih tableta, za 5 godina ces biti budala ako imas vinograd jer gle cuda, za vino ti vise nece biti potrebno grozde nego ekstrakti, arome i kojekakvi kemijski spojevi koje ces zmiksati! zar tome treba teziti i podrzavati to??djarza, javi se na private ako te zanima biodinamika i voljan si je bolje upoznati..
ali Razor, ti ne kuzis da POSTOJE istrazivanja i studije o biodinamici, napisano je na tisuce clanaka i izdano na stotine knjiga i tisuce ljudi diljem svijeta se time bavi i SVI imaju odlicne i pozitivne rezultate i zbilja uspjevaju proizvesti voce, povrce i grozde bez ikakvih umjetnih preparata i gnojiva (...)
u kravlje rogove se stavlja svjezi kravlji gnoj i zakapaju se u zemlju, nije bitno da je na Mihovila, bitno je da je nakon jesenskog ekvinocija kada su gravitacijske sile zemlje na sjevernog polutci izrazenije i kada sve vuce u dubinu, tj. u zemlju.