VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 19:16:27

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Gospodarstvo i financije
| |-+  Registrirani proizvođači
| | |-+  Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - OPG
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 Dolje Ispis
Autor Tema: Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - OPG  (Posjeta: 63461 puta)
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #60 na: 12 Siječnja, 2013, 00:03:51 »

Ti bar ribe možeš lovit, mi ni to kontinentalci 8)

Pričaj mi o tome,10 godina sam bio profesionalni ribar(obrtnik) i pobjego radi papira i administracije? >:(

Ali bar jednu dobru san ču,u zatvoru je plača do 2000kn misečno. :D :D :D
Evidentirano
Siki
Novak
**

Email
« Odgovor #61 na: 12 Siječnja, 2013, 00:07:20 »

Smisao za male opg-ove bi bio jedino u tome da ljudi koji su malo manji proizvođaci,mogu legalno prodavat svoje poljoprivredne proizvode,jer kad dođe inspekcija dok si u prodaji traži te opg karticu ili pišu odma zapisnik i sljedi kazna.Poticaji su ionak prošlost barem za nas manje proizvođace.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #62 na: 12 Siječnja, 2013, 00:10:18 »

Smisao za male opg-ove bi bio jedino u tome da ljudi koji su malo manji proizvođaci,mogu legalno prodavat svoje poljoprivredne proizvode,jer kad dođe inspekcija dok si u prodaji traži te opg karticu ili pišu odma zapisnik i sljedi kazna.Poticaji su ionak prošlost barem za nas manje proizvođace.

Pa o tome ti ja i pričam,daj mi paušalni porez godišnje i svi zadovoljni,a ne da ja i neki veliki proizvođač imamo istu papirologiju >:(
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #63 na: 12 Siječnja, 2013, 00:13:31 »

Pričaj mi o tome,10 godina sam bio profesionalni ribar(obrtnik) i pobjego radi papira i administracije? >:(

Ali bar jednu dobru san ču,u zatvoru je plača do 2000kn misečno. :D :D :D

Da, čuo sam do 150 kn dnevno, sad, ne znam nisam bio nikad, ali čuo sam ;D ;D

Samo čujem i da je sve manje mista u zatvorima ;D
Evidentirano

Zagorac
Zaštita u vinogradu
aktivni član

Email
« Odgovor #64 na: 12 Siječnja, 2013, 00:22:26 »

Pa o tome ti ja i pričam,daj mi paušalni porez godišnje i svi zadovoljni,a ne da ja i neki veliki proizvođač imamo istu papirologiju >:(
Dosta je samo prepisati zakone od pametnijih od nas,ne trebamo izmišljati toplu vodu,jebate,baš sam se sjetil kuknjave proizvođača pršuta da nemaju gde kod nas nabaviti meso,kaj je istina i onda pročitam da se u HR uzgoji godišnje 800.000 svinja,a u Danskoj koja je približno iste veličine,jeb..32 milijuna  ??? ::)
Evidentirano

Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #65 na: 12 Siječnja, 2013, 00:25:05 »

Vidim da ste upućeni u kompletnu situaciju sa OPG-ovima. Mene zanima tko će ulaskom u EU imati pravo na poticaje. Dali samo OPG-ovi koji žive od poljoprivrede i plaćaju si mirovinsko i zdrastveno? Ili će poticaje dobivati  i OPG-ovi  (kao kod mog starog ) koji su dodatna djelatnost, tj vlasnik radi u firmi a OPG mu je dodatna djelatnost ?

Mislim da će se ukinuti poticaji većini malih. Većina malih poljoprivrednika u RH lošom politikom maćehe države će postati socijalni slučajevi i na skrbi poreznih obveznika. To nema veze sa ulaskom u EU. 20 godina nam poljoprivreda propada, 20 godina nema strategije poljoprivrede, nema ni danas, nema ništa. Počelo je dobrano krizom i zaduživanjem, sad se nastavlja, najgore šta veliki propadaju radi kredita i cijena proizvoda koji više ne mogu držati taj kredit!
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #66 na: 12 Siječnja, 2013, 00:29:16 »

Ma sve je ovo jedna velika gadarija!!!!!!!!!!!!!!!!!
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #67 na: 12 Siječnja, 2013, 00:38:28 »

Mislim da će se ukinuti poticaji većini malih. Većina malih poljoprivrednika u RH lošom politikom maćehe države će postati socijalni slučajevi i na skrbi poreznih obveznika. To nema veze sa ulaskom u EU. 20 godina nam poljoprivreda propada, 20 godina nema strategije poljoprivrede, nema ni danas, nema ništa. Počelo je dobrano krizom i zaduživanjem, sad se nastavlja, najgore šta veliki propadaju radi kredita i cijena proizvoda koji više ne mogu držati taj kredit!

Kupovat ćemo tuđu hranu kao arapi u pustinji vodu radi svoje gluposti i nesposobnosti!
Poljoprivreda i stočarstvo u Hrvata je već 20 godina teška farsa i tragikomedija. Šta krene, to i propadne začas!
Bolje igrati ruski rulet kao u onom filmu "Lovac na jelene" nego uložit pare u poljoprivredu i novi traktor. Uspješan čovjek, dobije 10 minuta u poljoprivrednoj emisiji, za tri godine dobije isto, samo plač pred stečaj. To je hrvatski način i proizvod!
Država, banke i loša strategija poljoprivrede, odnosno kaos u poljoprivredi!
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #68 na: 12 Siječnja, 2013, 16:10:09 »

Kupovat ćemo tuđu hranu kao arapi u pustinji vodu radi svoje gluposti i nesposobnosti!
Poljoprivreda i stočarstvo u Hrvata je već 20 godina teška farsa i tragikomedija. Šta krene, to i propadne začas!
Bolje igrati ruski rulet kao u onom filmu "Lovac na jelene" nego uložit pare u poljoprivredu i novi traktor. Uspješan čovjek, dobije 10 minuta u poljoprivrednoj emisiji, za tri godine dobije isto, samo plač pred stečaj. To je hrvatski način i proizvod!
Država, banke i loša strategija poljoprivrede, odnosno kaos u poljoprivredi!

Sve je to jedna velika tragedija.  :'(

Evidentirano
dborovec
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #69 na: 11 Veljače, 2013, 14:55:59 »

I ja tak mislim.
Evidentirano
Mc Ozy
aktivni član

Marija Bistrica

Email
« Odgovor #70 na: 11 Veljače, 2013, 21:10:45 »

Ja razmišljam o opg, ono, tek za prodat nešto vina, bez pdv sustava i poticaja, ali ne znam smeta li mi invalidska penzija? Zna li netko gdje je to zakonski obrađeno? Neki link?
Evidentirano

46.086344, 16.117566
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #71 na: 11 Veljače, 2013, 23:35:42 »

Ja razmišljam o opg, ono, tek za prodat nešto vina, bez pdv sustava i poticaja, ali ne znam smeta li mi invalidska penzija? Zna li netko gdje je to zakonski obrađeno? Neki link?

Ostavi se toga,penzija ti ulazi u oporezivu masu na kraju godine! plača se porez!
Evidentirano
soundofsilence
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #72 na: 12 Veljače, 2013, 18:50:39 »

smeta ti,ja kada sam oso u pemziju prebacio obg na zenu,moro bi platiti neku sicu od doprinosa,ali bi ti srezali penziju za oko 50%
Evidentirano
Omnibus
Novak
**

Glavom u oblacima, nogama na zemlji

WWW Email
« Odgovor #73 na: 22 Veljače, 2013, 15:51:52 »

Za OPGovce - Pravilnik o dopunskim djelatnostima:

http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2013_02_20_343.html
Evidentirano
bing
Mlađi novak
*

Email
« Odgovor #74 na: 24 Prosinca, 2013, 21:31:02 »

da li ima smisla otvarati opg u današnje vrijeme samo da bi mogao prodavati vino legalno, odnosno kako to funkcionira sa opg-om, da li su potrebne markice, etikete, anlize vina, uvjeti podruma...
Evidentirano
 Str: 1 ... 3 4 [5] 6 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!