VVV Forum
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
08 Lipnja, 2026, 11:39:53

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Traži:     Napredno pretraživanje
69.721 Postova u 368 Tema od 1.680 Članova
Najnoviji Član: File_89
* Forum Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija
+  VVV Forum
|-+  Gospodarstvo i financije
| |-+  Registrirani proizvođači
| | |-+  Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - OPG
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu. « natrag naprijed »
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 Dolje Ispis
Autor Tema: Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo - OPG  (Posjeta: 63439 puta)
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #45 na: 27 Srpnja, 2012, 15:19:20 »

Biro ti nema veze sa opg-om kao i eventualna naknada. Šteta što si se odjavio,to te zbilja nije ništa koštalo a moglo se izvući lijepih novaca bilo u poticajima bilo u nafti.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #46 na: 27 Srpnja, 2012, 16:20:16 »

e,jebaj ga sada dečki.pitanje sam postavil prije par dana,a niko niš ni rekel u vezi toga.no ipak sam čul da ljudi imaju s tim frku (koji su to iskusili),tj.izgubili naknadu,moraš si sam početi uplačivati mirovinski,uostalom bilo je i na TV-u kako je čovjek prešel koji nije to znal pa je moral gadne novce uplatit.pa je onda bilo da zakon ne vrijedi za one koji imaju registrirano prije 2011 (moreš si mislit),no uglavnom pošto ove u biroima i same nemaju pojma da bi mi to razumljivo objasnile,ja sam to odjavil preventivno pa dalje mirno spavam.
Evidentirano
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #47 na: 27 Srpnja, 2012, 20:22:24 »

Biro ti nema veze sa opg-om kao i eventualna naknada. Šteta što si se odjavio,to te zbilja nije ništa koštalo a moglo se izvući lijepih novaca bilo u poticajima bilo u nafti.

Samo vi sanjajte još je samo godina poticaja a onda pa,pa, ;)
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #48 na: 28 Srpnja, 2012, 07:41:04 »

Da,tako nekako,a i zaboravil sam napomenut da su me tam obavijestili da se i plavi dizel ukida sljedeće godine (kolko je sad tome za vjerovat  :-\ )
Evidentirano
Vinofil
Moderator
aktivni član

Vrgorac

Email
« Odgovor #49 na: 28 Srpnja, 2012, 11:11:17 »

Bit će poticaja ali će biti puno teže ispuniti uvjete za njih.
Evidentirano
riba
Moderator
zlatni član

Bednja

Email
« Odgovor #50 na: 28 Srpnja, 2012, 14:51:27 »

pa čuj u principu ja se i s time slažem.ko ga zaslužuje,nek mu se i dade,a ne ko do sad...poticalo se sve i svašta,bez ikakovog nadzora!
Evidentirano
Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #51 na: 28 Srpnja, 2012, 16:52:48 »

Da,tako nekako,a i zaboravil sam napomenut da su me tam obavijestili da se i plavi dizel ukida sljedeće godine (kolko je sad tome za vjerovat  :-\ )

Kolko sam ja upučen (stari mi ima OPG i porezni je obveznik) kada uđemo u EU ukida se plavi dizel ali se bude dobivao normalni dizel po subvencioniranim cijenama.Naravno samo onoliko koliko ti ga pripada na temelju onoga sa čime se baviš...

A o tome što se  sve zadnjih godina poticalo i tko je sve dobivao poticaje bolje da ne govorim jer je najmanje dobio onaj tko radi a svi ostali su trljali ruke.
Evidentirano
MALI MIHA
Novak
**

Email
« Odgovor #52 na: 02 Rujna, 2012, 21:04:50 »

Riba mogao si ostaviti OPG, ali izvan sustava PDV-a.
Nemaš nikakve troškove, a imaš pravo na plavu naftu i poticaj za održavanje trajnog nasada+ako si u integriranoj proizvodnji koja kuna više.
Da gubiš naknadu sa biroa ako izgubiš posao, a imaš OPG - neznam.
Trebalo bi propitati, makar sumnjam.

ovo je istina imao je jedan kolega od starog ovakvu situaciju
Evidentirano

Čovjek pije da zaboravi, ali nikad ne zaboravi da pije!
gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #53 na: 11 Siječnja, 2013, 21:39:14 »

Evo danas skupio informacije misleći otvorit opg i kad sam sve prikupio šta bi trebao napraviti definitivno odustajem od bilo kakve regisracije u ovoj državi. >:(
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #54 na: 11 Siječnja, 2013, 22:31:03 »

Gabro, ti si sa Brača jel tako?
Znate onu "narodnu", otišao Bračanin u Ameriku, ali nije imao dosta para i stigao je samo do Škotske ;D
Bez zamjerke ;) I ministru ne smetaju ti vicevi ;D :)
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #55 na: 11 Siječnja, 2013, 23:07:41 »

Gabro, ti si sa Brača jel tako?
Znate onu "narodnu", otišao Bračanin u Ameriku, ali nije imao dosta para i stigao je samo do Škotske ;D
Bez zamjerke ;) I ministru ne smetaju ti vicevi ;D :)

Ih,ne smetaju ni meni,dapaće ko se nezna šalit na svoj račun nebi smio ni na tuđi!

Ali pazi ovo,zemlja mora bit u vlasništvu,posjedu ili koncesiji kupoprodajni ugovor sa plačenim porezom ne igra,moraš imat katastarski prihod ali nemaš zemlju pa nemaš ni to i na kraju najinteresantnije ako si nezaposlen plaćaš 1473kn doprinosa misečno od cca3500 loza nemoguče,opg ako ga otvara nezaposlena osoba onda je u rangu obrta,informacije od azpup,porezne i mirovinskog.

nevjerovatno!!!
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #56 na: 11 Siječnja, 2013, 23:48:24 »

Da, to je po novome, unutar dvije godine! Sve točno šta si rekao, za nove članove. Za stare koji su se prije 5 i više godina prijavili ne stoji, ne znam zašto, administracija, birokracija. No, poticaji su upitni dalje ulaskom u EU ove godine, pa ne vidim ni smisao više za male opg-ove!
Evidentirano

gabro
Novak
**

Email
« Odgovor #57 na: 11 Siječnja, 2013, 23:54:16 »

Da, to je po novome, unutar dvije godine! Sve točno šta si rekao, za nove članove. Za stare koji su se prije 5 i više godina prijavili ne stoji, ne znam zašto, administracija, birokracija. No, poticaji su upitni dalje ulaskom u EU ove godine, pa ne vidim ni smisao više za male opg-ove!

Poticaji i državne potpore me nikad nisu zanimale,sve sam sam uložio više iz ljubavi nego iz interesa,ali me zanimalo zbog toga što mi gosti koji svrate u vinograd traže po koju litru i šta če Linić na to reć,mislio sam tu biti legalan,ali sad ??? ??? ???
Evidentirano
Razor
Administrator
zlatni član

Kloštar Podravski

Email
« Odgovor #58 na: 11 Siječnja, 2013, 23:57:41 »

Ti bar ribe možeš lovit, mi ni to kontinentalci 8)
Evidentirano

Podrumar1987
aktivni član

Zagorje-Vinogorje Klanjec

Email
« Odgovor #59 na: 12 Siječnja, 2013, 00:03:00 »

Vidim da ste upućeni u kompletnu situaciju sa OPG-ovima. Mene zanima tko će ulaskom u EU imati pravo na poticaje. Dali samo OPG-ovi koji žive od poljoprivrede i plaćaju si mirovinsko i zdrastveno? Ili će poticaje dobivati  i OPG-ovi  (kao kod mog starog ) koji su dodatna djelatnost, tj vlasnik radi u firmi a OPG mu je dodatna djelatnost ?

Evidentirano
 Str: 1 2 3 [4] 5 6 Gore Ispis 
« natrag naprijed »
Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 2.0.19 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!